12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

VIDEO: A fost finalizat noul pod de la Săsăuș. Investiție de peste 2 milioane de lei

Știri din Județ

Motive de bucurie pentru locuitorii din Săsăuș, Chirpăr și Marpod, dar și pentru toți cei care trec prin aceste localități frumoase de pe Valea Hârtibaciului!

Consiliul Județean Sibiu a finalizat construirea unui pod nou în localitatea Săsăuș., lucrările fiind executate de firma SC PRODIAL SRL.

Investiția a fost necesară pentru ca trecerea peste drumul județean 105 A să se realizeze în condiții de siguranță, vechiul pod fiind într-o stare avansată de degradare din cauza inundațiilor.

La începutul acestei săptămâni a avut loc recepția la terminarea lucrărilor, eveniment la care au participat din partea Consiliului Județean Sibiu specialiști din cadrul Serviciului Patrimoniu și Investiții: Daniela Stoica, șef serviciu, ing. Horia Brad și ing. Vasile Țârmonea.

Podul nou construit, peste pârâul Săsăuș, are o deschidere de 17 m și o lungime totală de 24,10 m. Lățimea totală a podului este de 11,70 m iar lățimea părții carosabile a podului este de 7,80 m, fiind prevăzut cu două trotuare cu lățimea de 1,50 m.

Pentru construirea acestui pod a fost nevoie de relocarea rețelelor electrice, de gaze naturale și apă existente în zona vechiului pod și eliberarea amplasamentului pentru execuția podului nou.

Valoarea totală a investiției se ridică la 2.351.663 lei, finanțarea fiind asigurată majoritar din fondurile atrase de Consiliul Județean Sibiu prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în valoare de 2.267.141 lei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri