10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

FOTO: Simulare de incendiu la un operator economic din Sibiu

Știri din Județ

Indiferent de anotimp, indiferent de intervalul orar al zilei, ne pregătim să fim din ce în ce mai buni ! 

În contextul desfășurării periodice a antrenamentelor și exercițiilor ce au drept scop principal eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență și pregătirea temeinică a forțelor, ieri, 06 februarie, începând cu ora 21:15, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu a desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la un operator economic, situat în municipiul Sibiu, str. Calea Șurii Mari, cu profil de activitate în vânzarea de materiale de construcție și produse pentru amenajare casă si grădinărit. 

Scenariul stabilit a fost următorul: în urma unei improvizații la aparatura electrică s-a produs un scurtcircuit, urmat ulterior de un incendiu în depozitul obiectivului cu propagare la magazin.

Personalul aflat în interiorul complexului comercial s-a autoevacuat în cel mai scurt timp, pe locul de adunare, conform planului de apărare împotriva incendiilor al societății, cu excepția a două persoane. Acestea au fost salvate de către pompierii militari și au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD.

La acest exercițiu au participat peste 25 de pompieri militari și paramedici cu opt autospeciale ( de stingere cu apă și spumă, de salvare de la înălțime, descarcerare, transport victime multiple și de asistență medicală specializată).

În eventualitate creării unui disconfort în spațiul public, asigurăm cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate.

simulare ISU
n
n
n
n
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri