Grupurile de Facebook din zona Tălmaciu au explodat în ultimele zile. Zeci de comentarii dezaprobatoare scrise cu privire la proiectul Consiliului Judeţean de a prelua un teren de 30 hectare de la comuna Şelimbăr pentru construirea unei staţii de tratare mecano-biologică a deşeurilor din tot judeţul.
După şedinţa extraordinară de joi a Consiliului Judeţean în care s-a dezbătut îndelung acest subiect, nu locuitorii din Şelimbăr au fost cei mai virulenţi contra proiectului, ci cei din Tălmaciu. Motivul fiind amplasarea potenţialei staţii la limita dintre Şelimbăr şi Tălmaciu, dar mai aproape de casele din colonia Tălmaciu.

La şedinţa Consiliului Judeţean s-au prezentat materiale, inclusiv video, pentru a se arăta că această staţie este una modernă, la standarde europene şi care nu emană miros în jur. De asemenea consilierilor judeţeni li s-a arătat că există astfel de staţii funcţionale la Oradea şi în judeţul Mureş şi acolo nu miroase în zonă. Totuşi informaţia nu a ajuns corespunzător şi la oamenii din Tălmaciu care sunt masiv împotriva locaţiei.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean, alături de firma de consultanţă angajată s-au întâlnit vineri dimineaţa cu conducerea primăriei Şelimbăr unde li s-a prezentat propunerea de cedare a terenului respectiv către judeţul Sibiu. Nu ştim concluzia întâlniri, pentru că aceasta a fost cu uşile închise, fără accesul presei. Doar primarul Marius Grecu, de la Şelimbăr, a declarat anterior întâlnirii, că va asculta propunerea şi o va înainta consilierilor locali din Şelimbăr, dar el personal nu este de acord cu amplasarea acestei staţii pe teritoriul Şelimbărului.
Daniela Cîmpean a declarat că acest proiect este foarte necesar pentru încadrarea în normele UE privind mediul şi gestionarea deşeurilor. Ea a spus că este ultima şansă anul acesta pentru a face proiectul cu accesarea de fonduri europene, valoarea acestuia fiind de 49 milioane de euro. În această staţia s-ar putea trata toate deşeurile menajere din judeţ.