12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Stema comunei Șelimbăr, aprobată în ședința de guvern

Știri din Județ

Guvernul României a aprobat în ședința de guvern de marți stema comunei Șelimbăr. În vara anului 2018, la o inițiativă a primarului Marius Grecu, cetățenii din Șelimbăr au ales, în urma unei consultări pe pagina de Facebook, una din cele patru variante de stemă ale comunei propuse de specialiștii în heraldică.

Pe Facebook, cea mai populară stemă a fost varianta C, iar consilierii locali au fost de acord cu versiunea propusă de către cetățeni. ”Fiind vorba de un simbol al localității, am considerat că este extrem de important ca și cetățenii să-și spună punctul de vedere. Este evident că în Consiliul Local Șelimbăr se va lua decizia finală, însă cu siguranță că și decizia cetățenilor care au reacționat pe pagina de Facebook a localității va conta în această hotărâre”, a declarat atunci primarul Marius Grecu.

Pentru ca stema să poată fi folosită de către administrația locală era nevoie și de o hotărâre de guvern care să valideze acest simbol local.

Stelele de pe stemă indică numărul satelor componente ale comunei. Brâurile undate reprezintă hidrografia localității-râurile Cibin și Seviș. Personajul ecvestru face trimitere la voievodul Mihai Viteazu care aduce aminte la bătălia acestuia de la Șelimbăr ce a avut loc pe 28 octombrie 1599 ce s-a dat între oastea Țării Românești condusă de Mihai Viteazu și oastea Transilvaniei condusă de cardinalul Andrei Báthory.

Bătălia s-a terminat cu victoria clară a armatei condusă de Mihai Viteazu, care și-a deschis astfel drumul spre cetatea Alba Iulia, unde a înfăptuit prima unire a Transilvaniei cu Țara Românească. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.

Sursa: primariaselimbar.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri