spot_img
8.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Doliu la AFT: Generalul de brigadă Lucian Culda s-a stins din viață

Știri din Județ

Publicitate

Generalul de brigadă Lucian Culda s-a stins din viață. Înmormântarea este în plină desfășurare la biserica din Valea Aurie. Membrii Academiei Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu și-au exprimat profundul regret față de trecerea în neființă a generalului.

Membrii comunității Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu își exprima profundul regret față de trecerea la cele veșnice a domnului general de brigadă (rz.) prof.univ.dr. Lucian CULDA, care timp de peste un deceniu a fost cadru didactic al instituției noastre, titular al cursurilor „Teoria organizației” și „Managementul organizației militare”.

Domnul general a susținut și girat devenirea academică a instituției noastre, notorietatea și anvergura științifică a Domniei sale constituind argumente solide în procesul de autorizare și acreditare academică, instituțională și a programului de studii Managementul organizației. Este autorul teoriei procesual organice și un reputat teoretician al organizației și managementului acesteia. A contribuit în mod substanțial la promovarea cunoașterii științifice în mediul universitar militar, cu merite incontestabile, printre altele, în investigarea și concretizarea situației oamenilor și organizărilor sociale în mediul militar, în fundamentarea științifică a procesului decizional, explicitarea situațiilor limită și contracararea agresiunii informaționale. A îmbogățit biblioteca academiei cu 12 titluri de volume de unic autor și altele în calitate de coordonator științific. S-a implicat direct în ridicarea nivelului științific al manifestărilor științifice, cu studenții și cadrele didactice și a coordonat programele de studii doctorale în științe militare a numeroase cadre didactice din academie. De asemenea, domnul general a fost director al primului contract de cercetare științifică al Academiei Forțelor Terestre cu tema ,,Cercetări teoretice şi experimentale privind leadershipul în organizaţia militară. Modelare pe structuri multinaţionale specifice NATO. Implicaţii de natură curriculară pentru formarea resursei umane”, în 2004-2005. DUMNEZEU SĂ VĂ ODIHNEASCĂ ÎN PACE, DOMNULE GENERAL DE BRIGADĂ (RZ.) PROFESOR UNIVERSITAR DOCTOR!” au transmis reprezentații Academiei Forţelor Terestre”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului