spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Studenți militari instruiți să facă față oricărui mediu: „Winter Training Camp Morocco 2020”

Știri din Județ

Publicitate

Doi studenți militari din cadrul Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu au participat la modul de instrucție „Winter Training Camp Morocco 2020”, organizat de Academia Militară Regală din Bruxelles. La acest eveniment au mai participat și cadeți din: Polonia, Olanda, Lituania, Letonia și Maroc.

Teodor Tabacariu și Gabriel Oprea au dovedit rezistență, curaj, virtuozitate și perseverență ținând cont de faptul că timp de două săptămâni, au parcurs un program de pregătire foarte intens, care a presupus ședințe de tactică la nivel de grupă și pluton, tehnici de supraviețuire în teren deșertic, acordarea primului ajutor în câmp tactic și reacția la descoperirea unui dispozitiv exploziv improvizat. Perioada de instrucție s-a finalizat cu un marș de 33 de km prin Valea râului Ziz.

FB IMG
FB IMG
FB IMG
FB IMG
FB IMG

În ceea ce privește activitățile culturale, participanții au avut oportunitatea de a vizita orașul Errachidia și de a participa la „Desert Games”, având, de asemenea, ocazia să intre în contact cu populația și cultura marocană. «Participarea la acest eveniment sub coordonarea academiei belgiene a fost deosebită, deoarece am luat contact cu un alt sistem de organizare și cu un alt mediu de operare. Dacă la începutul taberei am simțit o presiune mai mare asupra noastră din cauza lipsei de experiență în ceea ce presupune operarea într-un mediu internațional și în teren deșertic, până la final ne-am intregrat perfect, demonstrând că Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu este capabilă să instruiască cadeți ce pot face față oricărui mediu», ne-a relatat Teodor Tabacariu. #Romania #mapn #ArmataRomaniei #ForțeleTerestreRomane #Sibiu #ÎnvățământMilitar #studențimilitari #Aractualitate

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri