1.2 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

VIDEO: Hoț lăsat în libertate după ce victima și-a retras plângerea

Știri din Județ

Un bărbat a fost lăsat fără portofelul în care avea 7.000 de lei, bani câștigați la o sală de jocuri de noroc din Promenada Mall, la etajul 2, lângă magazinul Altex . Hoțul a pândit toată noaptea victima iar apoi l-a abordat cu intenția de a-i sustrage portofelul.

Din informațiile primite pe surse, păgubitul avea probleme locomotorii, fiind ajutat în deplasare de cârje. Asta l-a transformat într-o victima sigură.

De când Codul Penal a fost modificat iar împăcarea între păgubit – hoț este posibilă, tot mai multe cazuri de furturi din buzunare se petrec fără repercursiuni pe raza județului Sibiu.

Deși polițiștii își fac treaba bine și identifică cu rapiditate autorul, victima le dă dosarul peste cap în momentul în care își retrage plângerea.

Polițiștii de la investigații criminale au demarat cercetările, iar în scurt timp presupusul autor a fost identificat, iar prejudiciul recuperat în totalitate. Întrucât bărbatul este bănuit de săvârșirea altor fapte similare, în această dimineață urma să fie reținut și prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Între timp, însă victima și-a retras plângerea, ceea ce atrage clasarea lucrării și imposibilitatea tragerii la răspundere penală a presupusului autor.

Comunicatul IPJ Sibiu:


În fapt, la data de 12 februarie, în jurul orei 05:00, un bărbat a reclamat faptul că a fost victima unui furt, fiind deposedat de 7.000 de lei. Fapta s-a produs la ieșirea dintr-o societate comercială, unde a fost abordat de o persoană necunoscută care i-a sustras portofelul.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale au demarat cu celeritate cercetările, reușindu-se la scurt timp identificarea persoanei bănuite de săvârșirea acestei fapte, precum și recuperarea prejudiciului.

Suspectul, în vârstă de 24 de ani, domiciliază în municipiul Sibiu și este cercetat de polițiști și în alte dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, din buzunare și societăți comerciale.

În această dimineață la domiciliul bărbatului a fost efectuată o percheziție, fiind identificate numeroase articole vestimentare purtând diverse mărci, cu etichetă, existând suspiciunea rezonabilă că provin din săvârșirea infracțiunii de furt din magazin.

În baza probelor administrate, polițiștii de la investigații criminale urmau să dispună împotriva sa măsura reținerii pentru 24 de ore și ulterior, să îl prezinte instanței cu propunere de arestare preventivă, însă victima și-a retras în cursul dimineții plângerea penală.

Din păcate, lăsând la o parte resursele umane și materiale investite de Poliția Sibiu pentru identificarea, depistarea și cercetarea acestei fapte, riscul este ca acest bărbat să comită fapte similare, fiind cunoscut cu astfel de preocupări și asigurând-și existența în acest mod.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri