spot_img
10.2 C
Sibiu
sâmbătă, 25 mai, 2024
spot_img

Luiza Zan va concerta în închiderea Carnavalului Filarmonicii. Au mai rămas doar câteva bilete!

Știri din Județ

Publicitate

Luiza Zan, una dintre cele mai frumoase voci ale jazz-ului românesc, va concerta în închiderea Carnavalului Filarmonicii, sâmbătă 15 februarie 2020, cu începere de la ora 19, în ”Chimnița” Sălii Thalia. Evenimentul este unul de mare interes pentru publicul sibian, biletele fiind aproape eupizate. Alături de Luiza Zan, pe scenă va urca ”Jazzpar Trio” din care fac parte: Gáspár Csaba – vioară/vocal, Gáspár Álmos – chitară și Vitályos Lehel – contrabas. Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

Luiza Zan & Jazzpar Trio” – concertul de închidere a ”Carnavalului Filarmonicii” – lansează”chimnița Filarmonicii” – un spațiu nou în care vor fi organizate periodic acțiuni culturale de acest gen. Luiza Zan, una dintre cele mai frumoase voci ale jazz-ului românesc, va concerta alături de: Gáspár Csaba – vioară, vocal, Gáspár Álmos – chitară și Vitályos Lehel – contrabas. Artiștii revalorifică sound-ul și farmecul anilor ’30 din Parisul lui Django Reinhardt care s-a lăsat inspirat de jazz-ul american și căruia i-a acordat elemente de originalitate, dând naștere stilului gipsy jazz, cunoscut și sub numele de manouche jazz.

LuizaZan este o voce de excepție a jazz-ului românesc. Susține că s-a născut pentru muzică și emoția pe care doar muzica o poate purta pe sine, transformând oamenii. Concertele sale sunt triumful acestui crez, desfâșurându-se de fiecare dată cu sălile pline, fie că sunt în România sau pe alte scene internaționale. A colaborat cu numeroase nume ale jazz-ului autohton și ale celui mondial, reușind să-și contureze un stil inconfundabil marcat de autenticitatea emoțiilor, dezvoltat în spatele a mii de ore de studiu. A scris muzică pentru sine, pentru film și teatru, în prezent visând să cânte jazz cu orchestre simfonice. S-a retras din viața agitată a orașelor, dedicându-se studiului, compoziției, familiei. Iar momentele când Luiza Zan revine pe o scenă sunt stări de grație dăruite cu generozitatea harului său. „Cel mai mult mă bucură efectul vindecător pe care muzica îl are asupra oamenilor”, a declarat artista.

Jazzpar Trio aduce pe scena muzicală sound-ul și farmecul anilor 30 din Parisul lui Django Reinhardt. Membru al clanului Manouche, Reinhardt s-a lăsat inspirat de jazz-ul american căruia i-a adăugat elemente de originalitate, dând astfel naștere unui nou stil muzical complex: gipsy jazz, cunoscut și sub numele de manouche jazz. Poiectul Jazzpar este concretizarea unui vis comun pe care cei trei fondatori ai trupei l-au nutrit vreme de câțiva ani. Fiecare dintre ei deține un bagaj consistent de experiențe pe scena muzicală, abordând diferite genuri, de la rock până la flamenco, jazz, funk și chiar muzică electronică. În anul 2017, după o lungă așteptare, a sosit momentul ca visul unei trupe de gipsy jazz să prindă viață. Astăzi, în repertoriul trupei se regăsesc piese cunoscute precum: Minor Swing, Django’s Tigre, Softly, Bossa Dorado, La vie en rose și altele altele asemenea, abordate într-o manieră care îmbină soundul consacrat cu elemente marca Jazzpar trio.

Concertul ”Luiza Zan & Jazzpar Trio” este programat la ora 19, iar accesul se va face direct din Parcarea Sălii Thalia.

Biletele pentru evenimentele din cadrul carnavalului pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5), de luni până vineri între orele 10:00-12:00 și 13:00-16:00 și online pe www.iabilet.ro. Prețul unui bilet este de 30 de lei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Daniel Natea, aur la judo, la Jocurile IPA