10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Tot mai multe mopeduri neînmatriculate și conduse fără permis

Știri din Județ


În perioada 14 – 16 februarie, polițiștii sibieni au constatat 7 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 35 de permise de conducere, dintre care 12 pentru conducere sub influența alcoolului, au retras 19 certificate de înmatriculare și au aplicat 534 de sancțiuni contravenționale în valoare de 152.000 de lei.

Exemple semnificative:


La data de 14 februarie, în jurul orei 17,00, pe strada Principală din satul Mălâncrav, polițiștii au oprit pentru control un moped condus de către un localnic în vârstă de 24 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În plus, mopedul pe care îl conducea tânărul era neînregistrat sau neînmatriculat.
Date fiind cele constatate, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

La data de 15 februarie, în jurul orei 20,30, pe strada 22 Decembrie din localitatea Tălmaciu, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 31 de ani, domiciliat în orașul Cisnădie.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că șoferul nu deține dreptul de a conduce, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Pentru săvârșirea aceleiași infracțiuni, conducere fără permis, este cercetat și un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Chirpăr, care, la aceeași dată, în jurul orei 21,00, a fost depistat la volanul unui autoturism pe DJ 143A, pe raza localității Ruja, deși nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

La data de 16 februarie, în jurul orei 13,30, pe strada Prundu Mare din orașul Avrig, polițiștii rutieri au depistat un sibian în vârstă de 41 de ani în timp ce conducea un moped deși nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Totodată, în urma verificărilor, s-a stabilit faptul că mopedul este neînregistrat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri