19.1 C
Sibiu
vineri, 02 iunie, 2023

Bugetul comunei Axente Sever aprobat în prezenţa Danielei Cîmpean

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

Ieri a avut loc ședința ordinară pe luna februarie a Consiliului Local Axente Sever, care s-a desfășurat în sala de ședințe a Primăriei. Principalul punct de pe ordinea de zi a ședinței a fost proiectul de hotărâre privind adoptarea bugetului local al comunei Axente Sever pentru anul 2020.

La ședință, a participat și președintele Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean, precum și reprezentanți ai instituțiilor locale și membri ai comunității (directorul Școlii Gimnaziale Axente Sever- domnul Constantin Dumitru, directorul Centrului de Plasament Agârbiciu – doamna Cornelia Dan, șeful Secției 5 Poliție Rurală Axente Sever – domnul Aurel Toșu, preoți din comună, agenți economici și domnul Ion Gabor – cetățean de onoare al comunei Axente Sever).

Bugetul comunei Axente Sever pentru anul 2020 este de 12.357.000 lei și este structurat astfel încât 62,4% din această sumă este direcționată spre investiții, în special pentru infrastructură, educație și cultură. 504.000 lei sunt bani care au fost alocați de către Consiliul Județean.

Printre principalele investiții se numără reparații capitale la toalete și la bucătăria sălii festive din Axente Sever, lucrări de renovare la curtea Primăriei și la curțile grădinițelor din Axente Sever (pavaje), investiții cuprinse la capitolele „Administrație publică” și „Învățământ”, în valoare de 135.000 lei.

DSCN
DSCN
DSCN
DSCN
DSCN
DSCN
DSCN

În ceea ce privește capitolul „Cultură, recreere și religie”, sunt planificate, printre altele, reparații capitale la Căminul Cultural din Agârbiciu, amenajarea capelei mortuare din aceeași localitate și amenajarea de locuri de joacă în Axente Sever și Agârbiciu. În total, aceste investiții însumează 373.000 lei.

Peste 450.000 lei sunt alocați pentru branșamente la apă-canal (proiect realizat în parteneriat cu Apa Târnavei Mari Mediaș), pentru realizarea proiectului și a studiilor necesare, precum și obținerea avizelor pentru alimentarea cu gaz a localității Șoala, realizarea PUG-ului comunei Axente Sever și pavarea unui șant comunal.

Nu în ultimul rând, în prima jumătate a acestui an va fi finalizat proiectul de modernizare a drumului comunal DC 6 Agârbiciu-Șoala (o investiţie pentru care se alocă 6.759.000 lei în anul 2020), se vor asfalta trei străzi din comună cu fonduri de la bugetul local, se vor realiza trotuare noi în comună și se vor întocmi proiectele și documentația tehnică pentru 15 străzi ce urmează a fi asfaltate.

De asemenea, 200.000 lei sunt alocați pentru întocmirea unui proiect și a documentației tehnice pentru realizarea unei centuri ocolitoare, pentru localitățile Axente Sever și Agârbiciu.

Bugetul comunei Axente Sever pentru anul 2020 este creat și conceput în special pentru investiții, adică pentru dezvoltarea localității în toate domeniile, atât infrastructură, cât și educație și cultură. O parte din bani sunt alocați pentru finalizarea unor proiecte aflate deja în diferite faze de implementare, ca de exemplu modernizarea drumului comunal DC 6 Agârbiciu-Șoala sau realizarea branșamentelor la apă și canalizare, însă am planificat și alte investiții importante pentru acest an, pentru care vom efectua primele demersuri. Mă refer la realizarea unei centuri ocolitoare a localităților Axente Sever și Agârbiciu sau la proiectul privind alimentarea cu gaz a localității Șoala”, a declarat edilul șef al comunei Axente Sever, domnul Marius Grecu.

La finalul ședinței, președintele Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean, i-a felicitat pe primarul comunei Axente Sever şi pe consilierii locali pentru abordarea aleasă în ceea ce privește structurarea bugetului local, apreciind dorința acestora de a pune accentul pe dezvoltarea comunei. „O comună dezvoltată este o comună în care oamenii sunt liniștiți din punct de vedere al traiului de zi cu zi și acea liniște este adusă, într-adevăr, de investițiile realizate”, a punctat Daniela Cîmpean. De asemenea, doamna Cîmpean a apreciat și faptul că au fost atrase investiții din fonduri nerambursabile, care permit realizarea unor investiții de amploare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri