spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Anul realizărilor măreţe

Știri din Județ

Publicitate

Poate mi se pare mie, dar la Primăria Sibiu anul acesta sunt programate realizări măreţe. Mult mai multe şi mai cu impact vizual decât anii precedenţi. Nu spun că nu s-a făcut nimic în 2017-2019, dar parcă anul acesta s-au întrecut pe ei înşişi la numărul de proiecte de infrastructură noi.

Dacă ne uităm pe lista de investiţii în străzi a Primăriei vom avea un an 2020 în toate cartierele Sibiului cam cum a fost anul 2006 în zona centrală: un mega şantier rutier. S-au alocat sute de milioane de lei de la buget, s-au semnat contracte s-au deschis licitaţii şi tot ce trebuie conform legislaţiei. Şi toate s-au demarat în primele luni din 2020. Se puteau anunţa şi semna contractele şi în iulie-decembrie 2020, dar nu-i aşa că gospodarului îi stă bine să facă treaba de la începutul anului?

Sau să fie vorba de anul electoral 2020, când alegerile locale sunt în iunie şi sondajele o arată pe doamna primar Fodor în declin?

Tot anul acesta vom avea construit cel mai mare parc din Sibiu la periferie. Şi doamna Fodor vorbeşte iar de mega parcul de distracţii pe care Primăria vrea să îl construiască lângă Turnişor, probabil în Câmpşor, unde majoritatea terenurilor sunt deţinute de etnici germani. Nu-i bai, doar că de subiectul Aqua Park aud din gura politicianului la fiecare patru ani, curios mereu în ani electorali.

Se ştie că Primăria Sibiu are un buget destul de mare. Şi se mai ştie că în anii trecuţi a avut excedent bugetar nefolosit şi raportat pe anul următor. Acum tot excedentul se pompează în proiecte de infrastructură, benefice pentru oraş. Doar că sincronizarea cu perioada alegerilor locale cam bate la ochi. De o lună doamna Fodor este prezentă în teren la şantiere, sesizări, dezbateri – aşa cum stă bine unui primar, doar că în perioada 2016-2019 nu a fost de văzut. Acum, în anul realizărilor măreţe, doamna Fodor promite tuturor că le rezolvă doleanţele, semnează pe bandă rulantă, cu fotografia de rigoare, proiecte.

Întrebarea care se pune firesc pentru un om cu capul pe umeri: tot acest efort susţinut de imagine va compensa absenţa doameni primar din restul anilor? Va strânge suficiente voturi să bată toţi contracandidaţii? Eu cred că da. Dar miza nu este de fapt dacă doamna Fodor mai câştigă sau nu un mandat. Miza este majoritatea din Consiliul Local. Ori aici FDGR anul acesta, sondajele o arată, nu va mai câştiga majoritatea şi va fi la cheremul negocierilor politice timp de patru ani de acum încolo. De aceea doamna Fodor a fost activată şi este omniprezentă zilele acestea. Chit că poate ea, în adâncul ei, nici nu îşi mai dorea să candideze. Până la urmă are o vârstă şi familia, după o vreme, mai ales când apar nepoţii, devine mai importantă ca politica şi serviciul prestat o viaţă întreagă. Dar FDGR nu a găsit pe nimeni să o înlocuiască pe doamna Fodor, aşa că, fie că a vrut, fie că nu, va candida să tragă formaţiunea sa în sus la numărul de consilieri locali şi judeţeni.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?