spot_img
10.2 C
Sibiu
sâmbătă, 25 mai, 2024
spot_img

#nocoronavirus – Pe raza județului Sibiu sunt monitorizate 24 de persoane

Știri din Județ

Publicitate

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus, reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment, monitorizează permanent situația la nivel județean.
Reamintim comunității sibiene că, în acest moment, nu există nicio persoană pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19 și de asemenea nu există persoane care să se afle în carantină în județul Sibiu.

Publicitate

În acest moment, 24 de persoane sunt monitorizate la domiciliu pe raza județului Sibiu.
În ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a primit un număr de două apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 cu privire la aspecte referitoare la Coronavirus.

Cu acest prilej membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment sub coordonarea domnului subprefect Rareș Macrea, recomandă cetățenilor sibieni să adopte un comportament preventiv și să respecte cu strictețe măsurile de igienă personală menționate de Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență, printre care amintim cele mai importante:

ATENȚIE!!!

 Spălați-vă mâinile de multe ori;
 Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
 Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți; Utilizați mască de protecție;ajută și limitează răspândirea virusului dar trebuie să fie folosită împreună cu celelalte măsuri de igienă printre care spălarea mâinilor pentru cel puțin 20 de secunde.
 Nu luați antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
 Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
 Evitarea frecventării zonelor aglomerate.
 Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

De asemenea, din dispozitia domnului suprefect Rareș Macrea – Președinte a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și a domnului inspector șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu Laurențiu-Cosmin Cosmin Balcu, vă transmitem precizarea că, fiecare instituție va asigura comunicarea cu aspectele de interes din sfera de responsabilitate, iar pe timpul desfășurării unei intervenții operative comunicarea se va efectua prin intermediul „vocii unice” asigurate de purtatorul de cuvânt al ISU Sibiu, slt. Alina Voina.

Totodată, menționăm că pompierii militari sibieni sunt pregătiți pentru răspunsul prompt la orice situație de urgență și gestionarea acesteia în scopul siguranței cetățenilor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Daniel Natea, aur la judo, la Jocurile IPA