21.2 C
Sibiu
miercuri, 24 iulie, 2024

Spitalul Orășenesc Cisnădie – singura unitate medicală acreditată din regiunea centru

Știri din Județ

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), instituția care se ocupă cu acreditarea unităţilor sanitare din România a încadrat încă 4 spitale cu paturi publice și private în categorii de acreditare în luna februarie, din care o singură unitate a fost încadrată în categoria a II-a (cu recomandări): Spitalul Orășenesc Cisnădie, din județul Sibiu. O unitate medicală publică nu a primit acreditare.

Spitalul Orășenesc Cisnădie a primit acreditarea pentru o perioadă de cinci ani, având un punctaj de 83,17%.
O unitate medicală publică din România – Spitalul Municipal Săcele, jud. Brașov – nu a reușit să obțină acreditare în urma evaluării de către ANMCS, fiind încadrată în categoria a VI-a, cu un punctaj de doar 33,34 puncte.

Publicitate

Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie s-a declarat mulțumit de ordinul președintelui ANMCS publicat luni în Monitorul Oficial în care Spitalul Orășenesc Cisnădie, a fost una dintre cele 4 unități medicale menționate ca fiind încadrate în categorii de acreditare.

Felicitări! Spitalul Orășenesc Cisnădie acreditat în categoria a II-a, cu un punctaj de 83,17%, singurul spital de stat din regiunea centru încadrat în categoria a II-a

În România există 6 categorii de acreditare: Categoria I – acreditat; Categoria II – acreditat cu recomandări; Categoria III – acreditat cu rezerve; Categoria IV – acreditat cu încredere redusă; Categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare; Categoria VI – neacreditat. (Sursa: 360medical.ro)

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri