1.2 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

ALDE SIBIU: Amânarea alegerilor locale rămâne o opţiune (CP)

Știri din Județ

Comunicat de presă transmis de Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedinte ALDE Sibiu:

Călin Popescu Tăriceanu a declarat în week-end la o televiziune că se poate lua în calcul amânarea alegerilor locale, din cauza epidemiei de coronavirus şi la noi în ţară. Virusul covid-19 începe să afecteze tot mai mulţi pacienţi şi există riscul unei epidemii şi la noi în ţară. Comisia Europeană a modificat nivelul de risc pentru statele membru de la moderat la ridicat. Iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii la „foarte ridicat”.

Argumentul preşedintelui ALDE este valid din perspectiva organizării secţiilor de vot în şcoli. Iar amânarea este perfect legală, pentru că în Codul Administrativ se prevede o astfel de posibilitate în „alte situații expres prevăzute de lege atunci când, datorită acestor situații, nu pot fi organizate alegeri”.

Din păcate liderii PNL, Orban şi PMP, Băsescu s-au trezit peste noapte, după petrecerea de „Mărţişor”, mari constituţionalişti. Din păcate pentru ei, Constituţia nu precizează nicăieri clar durata mandatelor aleşilor locali şi modul organizării alegerilor locale, ci se specifică doar că acestea se stabilesc prin lege. Iar argumentul că în 2012 Curtea Constituţională a decis că nu se pot amâna alegerile cum îşi dorea Băsescu atunci, nu este valid în acest caz. Atunci era vorba de moftul lui Băsescu, acum este vorba de o situaţie excepţională, la care legea face referire.

Este tot mai evident că actualul Guvern nu mai este preocupat de guvernarea ţării, ci de organizarea de alegeri în care speră să câştige puterea. Şi doresc aceste alegeri cât mai repede pentru că văd căderea vertiginoasă din sondajele de opinie.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri