spot_img
20.2 C
Sibiu
marți, 07 mai, 2024
spot_img

Primele cazuri în carantină din județul Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Reprezentanții ISU Sibiu au anunțat ieri seară că s-au impus măsuri de carantină pentru două persoane. Reprezentanții DSP Sibiu au declarat că nu pot confirma locația carantinei, dar sunt stabilite la nivelul județului Sibiu mai multe potențiale centre.

Publicitate

Sibiu Independent a primit în această dimineață mai multe fotografii și informații din Cisnădioara. Sătenii ne-au anunțat că echipaje de poliție și jandarmi au însoțit în satul Cisnădioara, la tabăra școalară, două mașini civile. Jandarmii au rămas la fața locului ca să păzească obiectivul iar aceștia poartă măști faciale.

Conform surselor SIbiu Independent, s-a activat un plan de măsuri la nivelul județului Sibiu pentru securizarea tuturor potențialelor centre de carantină din județ, pus în aplicare de structuri MAI.

Prezentăm mai jos fotografii primite de la tabăra Cisnădioara, unde administratorul acesteia a declarat că este vorba doar de un control.

Reprezentanții DSP Sibiu fac apel la calm și precizează că persoanele care sunt duse în carantină nu sunt neapărat infectate cu virusul COVID-19, dar provin din zonele infectate cu acest tip de virus.

Pe autostrada A1 Sibiu sunt prezente mai multe echipaje de poliție, care tot conform surselor Sibiu Independent, au rolul de a escorta anumite microbuze aflate în tranzit.

ACTUALIZARE ora 13.00: Primăria Cisnădie a postat pe contul său de Facebook un mesaj ce îndeamnă la calm:

În Cisnădie și Cisnădioara deocamdată nu avem nici un caz confirmat de Coronavirus!
Conform D.S.P. Sibiu, îndemnăm populația la calm și canalizarea atenției către aplicarea cu rigurozitate a măsurilor de prevenire și limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus:
• să evite aglomerațiile și să evite frecventarea spațiilor închise aglomerate (de ex. supermarketuri, mall-uri);
• să mențină o distanță de cel puțin 1 metru față de orice persoană cu simptome respiratorii (de ex. tuse, strănut);
• să-și spele frecvent mâinile, folosind apă și săpun atunci când mâinile sunt vizibil murdare sau antiseptic pe bază de alcool dacă mâinile nu sunt vizibil murdare;
• să utilizeze tehnica de a tuși sau a strănuta în interiorul cotului flectat sau să-și acopere nasul și gura în timpul tusei și strănutului cu un șervetel de unică folosință, urmată de aruncarea acestuia după utilizare și spălarea IMEDIATĂ a mainilor cu apă și săpun;
• să se abțină de la atingerea gurii, nasului și ochilor;
• să respecte regulile privind modul de purtare, îndepărtare și eliminare a măștilor asociate cu o igienă corectă a mâinilor după îndepărtare. „

ACTUALIZARE ora 17.00: ISU Sibiu a comunicat că acum sunt 6 persoane în carantină la nivelul judeţului Sibiu: „În acest moment, pe raza județului Sibiu sunt șase persoane aflate în carantină și nu există nicio persoană pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID-19.”

ACTAULIZARE ora 20.00: ISU Sibiu a comunicat că acum sunt 11 persoane în carantină la nivelul judeţului Sibiu

WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Jocul tradițional de Țuru la Mediaș

Meniu festiv și Paști la Spitalul TBC Sibiu

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ