spot_img
11.2 C
Sibiu
miercuri, 08 mai, 2024
spot_img

JUDEŢUL SIBIU: Încă niciun bolnav de coronavirus, dar doar 10 teste făcute

Știri din Județ

Publicitate

Judeţul Sibiu nu a raportat oficial încă niciun bolnav de coronavirus. SIBIU INDEPENDENT a încercat să afle câte teste s-au făcut la noi în judeţ pentru a depista virusul la pacienţi. Din păcate am aşteptat 3 zile şi DSP Sibiu nu a răspuns solicitării noastre pe Legea 544 privind transparenţa decizională. Totuşi într-un comunicat ISU Sibiu de miercuri 11 martie a scăpat informaţia că au fost primite 10 rezultate la teste negative.

Publicitate

Informaţia este o premieră pentru judeţul Sibiu, pentru că la noi autorităţile nu au raportat deloca numărul de teste aplicate. De altfel cele 10 teste negative nu înseamnă că atâtea au fost şi aplicate, dar cu siguranţă numărul total nu este mult mai mare. Conform specialiştilor de la Institutul Matei Balş din Bucureşti un test se procesează în 4 ore, dar durata creşte datorită numărului insuficiente de personal. Teste se procesează şi în Cluj şi Timişoara. La nivel naţional Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă zilnic numărul de teste negative. Astfel ştim că până joi 12 martie erau realizate 1873 de teste negative şi 48 pozitive.

Spre comparaţie numărul testărilor în Coreea de Sud este de aproximativ 10.000 pe zi, iar în Italia până în 8 martie erau aplicate deja 49.937 de teste.

ACTUALIZARE 13.03.2020 ora 15: ISU Sibiu precizează că până la această oră în judeţ „s-au recoltat un număr de 33 de probe și s-a primit 18 rezultate, toate Negative”

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Oare cate persoane din cei 17 din carantina si cei peste 170 in izolare au fost testate? Si de ce nu se spune nimic de cei internati la boli infectioase, de la medias si din cartierul arhitectilor? Cat dureaza sa vina rezultatele si de ce nu se comunica?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ultimul meci acasă pentru CSC Șelimbăr

EDITORIAL: Anul de cotitură pentru Sibiu