spot_img
12.4 C
Sibiu
sâmbătă, 25 mai, 2024
spot_img

Noi măsuri în cazul teraselor sezoniere pentru atenuarea impactului economic negativ

Știri din Județ

Publicitate

Astrid Fodor, Primarul municipiului Sibiu anunță noi măsuri pentru atenuarea impactului economic negativ asupra teraselor sezoniere:

Publicitate

“În urma noilor măsuri adoptate de autoritățile centrale în cazul restaurantelor, hotelurilor, cafenelelor și altor localuri publice, vom lua la rândul nostru noi măsuri prin care să transpunem cele dispuse de Guvern, dar și să atenuăm impactul economic negativ asupra acestor unități. Voi supune această inițiativă aprobării Consiliului Local în ședința din 26 martie.

Pentru perioada 1-15 martie voi propune reducerea cu 50% a taxei de ocupare a domeniului public plătită de proprietarii de terase, o măsură pe care am anunțat-o deja.

Pentru perioada stării de urgență instituită în 16 martie, pe parcursul căreia restaurantele, cafenelele și terasele trebuie să își suspende activitatea de servire și consum a produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice, voi propune suspendarea plății taxei de ocupare a domeniului public pentru terase.

Terasele care sunt compuse din scaune și mese, fără alte structuri, vor fi dezafectate de către proprietari și îndepărtate de pe domeniul public. În cazul teraselor amenajate pe diverse structuri, vom permite păstrarea acestora pe domeniul public, proprietarii urmând să beneficieze de această scutire de taxă. Consider că ar fi o cheltuială inutilă pentru demontarea și apoi remontarea structurilor în contextul economic și așa foarte dificil. Vom impune însă și câteva obligații în acest caz. Proprietarii vor trebui să închidă lateralele terasei pentru a împiedica accesul cetățenilor. Acolo unde tipul de structură nu permite acest lucru, se vor îndepărta scaunele și mesele, iar terasa va fi delimitată cu bandă și se vor afișa anunțuri care să specifice clar că terasa este închisă.

După ce starea de urgență încetează și se va permite reluarea activității acestor terase vom reveni la taxa de ocupare redusă la jumătate pentru următoarele trei luni de la acea dată.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Daniel Natea, aur la judo, la Jocurile IPA