21.4 C
Sibiu
miercuri, 12 iunie, 2024

Spitalul de Pneumoftiziologie cere sprijin: „Ajutați-ne să putem avea grijă de sănătatea plămânilor dumneavoastră!”

Știri din Județ

Cristian Roman, Manager-ul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu a transmis către mass-media un comunicat de presă în care cere sprijin cu privire la achiziționarea unor echipamente și materiale sanitare care să ne ajute să protejeze personalul medical al spitalului.

În data de 24 martie, la nivel mondial este marcată Ziua de Luptă împotriva Tuberculozei. Ne-am fi dorit, ca de fiecare dată, să vă aducem cele mai recente informații cu privire la această gravă maladie și totodată să vă invităm să fiți alături de noi la acțiunea de împădurire, programată alături de Consiliul Județean Sibiu și Direcția Silvică, în zona Veștem, cu sloganul „Sănătatea plămânilor noștri începe cu sănătatea plămânului verde al planetei”.

În momentul de față am amânat aceste acțiuni, aflându-ne în plină pandemie cu un virus foarte contagios – COVID-19, care produce, ca și tuberculoza, grave probleme la nivelul plămânilor.

De aceea, lansăm un apel către societate, cerând sprijinul cu privire la achiziționarea unor echipamente și materiale sanitare care să ne ajute să protejăm personalul medical al spitalului nostru.

Astăzi vă spunem: Ajutați-ne să putem avea grijă de plămânii dumneavoastră în continuare! Coronavirusul impune echipamente de unică folosință (măști, halate, mănuși, viziere etc.) la fiecare contact cu pacientul suspect sau infectat, iar în această perioadă de criză a resurselor la nivel mondial, prețurile au crescut de zeci de ori față de momentul de dinaintea izbucnirii pandemiei.

Spitalele de pneumoftiziologie din țară sunt prevăzute să preia pacienții cu coronavirus în faza a doua, atunci când spitalele de boli infecțioase vor fi depășite de numărul de pacienți internați și izolați. Prin urmare, ne dorim să fim cât mai bine pregătiți să luptăm pentru salvarea vieților pacienților care dezvoltă complicații provocate de coronavirus. În plus, patologia respiratorie tratată în spitalul nostru, cu simptomatologie similară cu coronavirus, implică în fiecare zi un risc sporit pentru medici, fiind în permanență expuși pericolului de a fi infectați cu COVID-19.

Menționăm că în anul 2019, la nivelul unității noastre sanitare, au fost consultați  aproape 18.000 de pacienți, dintre care 16.000 adulți și 2.000 copii.

De asemenea, peste 3.000 de pacienți au fost internați în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie în regim spitalizare continuă și alți aproximativ 1.000, în regim spitalizare de zi.

Cei dintre dumneavoastră care doresc să sprijine în această perioadă sistemul medical pot fi alături de noi prin donații către asociația spitalului (Asociația Pneumologia – Cont RO46BTRL03301205S54494XX, deschis la Banca Transilvania – tel. 0269210979, spitaltbcsibiu@yahoo.com ), constând în bani sau echipamente de protecție sau prin completarea formularului 230. Precizăm că orice salariat poate direcționa 3,5% din impozitul pe venit, potrivit art. 79, alin. 1 din Codul Fiscal. http://spital-tbc.ro/reusim-impreuna/

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Francez dispărut din Sibiu. Îl caută Poliția!

Nandor Kuti a plecat de la BC CSU Sibiu

Bulgarul Ivanov a semnat cu FC Hermannstadst