12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Sibienii sunt rugați să respecte modalitatea de colectare separată a deșeurilor municipale

Știri din Județ

Având în vedere măsurile urgente, cu caracter exceptional, luate de România, în vederea combaterii răspândirii virusului COVID19, instituite prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și prin Decretul nr. 195/2020 al Președintelui României, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României,

Rugăm toți cetățenii să dea dovadă de înțelegere și să respecte întocmai măsurile dispuse de către autorități în principal în ceea ce privește distanțarea socială.

În vederea limitării pe cât posibil atât a contaminării membrilor familiei, cât și a personalului de salubrizare care are obligativitatea de a asigura colectarea separată și sortarea deșeurilor chiar și în situația instituirii stării de urgență, facem apel la populație să respecte modalitatea de colectare separată a deșeurilor municipale și să asigure un grad cât mai mare de selectare a deșeurilor. Totodată, se recomandă ca toate deșeurile precolectate separat pe categoriirespectiv: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, rezidual și biodegradabil, anterior depunerii lor în recipienții special destinați fiecărei fracții, să fie depuși în saci care să fie legați la gură cât mai bine. Pentru depunerea deșeurilor reciclabile în igluuri și containere închise, care au o fantă de umplere destul de mică, se recomandă plierea deșeurilor și închiderea acestora în saci mai mici care pot fi introduși prin fanta de alimentare.

 Revenim cu precizarea, pentru persoanele care utilizează în scop preventiv măști de protecție pentru față și mănuși,  să NU procedeze la aruncarea acestora în recipienții destinați colectării separate a deșeurilor reciclabile de platic/metal, hârtie/carton sau sticlă. Deșeurile reciclabile ajung în stațiile de sortare, unde sunt separate pe categorii de către lucrători, manual, astfel că riscul la care sunt expuși este foarte mare. Dacă o singură mască sau o mănușe sunt contaminate, se poate declanșa un întreg lanț de îmbolnăviri.

Măștile de protecție pentru față și mănușile se vor arunca în recipienții special destinați pentru colectarea deșeurilor reziduale, adică în pubela neagră!

Suplimentar, cetățenii care locuiesc în gospodării individuale și care manevrează pubelele de gunoi din curte în fața casei și înapoi în curte sunt rugați să utilizeze mănuși de protecție și să dezinfecteze mânerele pubelelor. Mănușile folosite de operatorii de salubrizare nu protejează și cetățenii! Operatorii de salubrizare manipulează un număr mare de pubele zilnic, astfel că riscul de contaminare este unul ridicat.

Dacă avem grijă de noi, trebuie să avem grijă și de cei din jurul nostru! 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri