SAJ Sibiu apelează la cetățeni pentru achiziționarea de echipamente medicale

Știri din Județ

Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu demarează campania: SALVAREA începe cu LINIA ÎNTÂI, o campanie menită să informeze și să promoveze recomandări pentru cetățeni, în această perioadă dificlă, marcată de pandemia de Coronavirus.

De asemenea, personalul medical aflat în Linia Întâi face apel la sibienii care pot să îi sprijine financiar, dar și la mediul privat, să sprijine financiar o campanie de achiziționare a materialelor sanitare. 

În doar câteva zile, viața noastră s-a schimbat cu 180 de grade, din pricina unei pandemii nimicitoare care amenință întreg mapamondul. Autoritățile s-au mobilizat, au instituit starea de urgență, au introdus interdicții, în încercarea de a limita pe cât posibil, efectele devastatoare care se pot abate asupra românilor.

Ne aflăm într-un război cumplit, în care cei din LINIA ÎNTÂI sunt cadrele medicale.

Cei mai expuși, ar trebui însă să fie și cei mai protejați pentru că singura variantă în care noi toți putem avea o șansă în plus. In aceste momente este necesara cresterea nivelului de dotare in ceea ce priveste asigurarea echipamentelor de protectie adaptate riscurilor foarte mari cu care ne confruntam – materiale de protecție fără de care, cei din linia întâi sunt cei mai expuși, alături de categoriile vulnerabile de cetățeni.

”Zilele acestea sunt cumplite și cred că numai solidaritatea, adevărul și empatia ne mai pot salva. Pe lângă pandemia existenta, sistemul medical se confruntă cu multe lipsuri și suntem nevoiți să lansăm un strigăt tuturor celor din jurul nostru: cetățenilor le spunem să se protejeze, să stea în casă și să nu ne ascundă adevărul în cazul în care solicită un echipaj de urgență, companiilor și cetățenilor cu posibilități le adresăm rugămintea de a ne fi alături sprijinindu-ne cu donații pentru a ne putea achiziționa materiale de protecție pentru cadrele medicale, iar tuturor colegilor din Linia Întâi- sănătate, multă vigilență, tărie și energie. Fiți alături de noi!”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu, Constantin Popescu. 

Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu numără, în prezent, 14 medici, 70 de asistenți medicali și 71 de ambulanțieri, organizați în patru substații (Mediaș, Agnita, Cisnădie și Tălmaciu) care asigură, în ture, nevoia în județul Sibiu.

Stocurile de materiale de protecție, atât de necesare în această perioadă, sunt limitate, așadar, pe parcursul următoarelor zile ne propunem să facem apel la toți cei care pot sprijini cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu. Aceste cadre medicale sunt primele expuse, în scenariul în care ne aflăm. Pe langă materiale de protecție e nevoie și de aparatură mai performantă care să ne permită efectuarea cu minim de expunere a unor manevre invazive. 

E mare nevoie de ochelari, măști chirugicale, măști FFP3 sau standard N95, termometre non contact și videolaringoscoape.

Toți cei care pot sprijini cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu pot face donații în contul Asociație De la Noi pentru Noi Ambulanța Sibiu, cu sediul in loc. SIBIU, strada Mărăști, nr.5, CUI: 30184649, IBAN: RO28BUCU1492232638017RON, deschis la Alpha Bank Sibiu. 

- Advertisement -spot_img

9 COMENTARII

  • Tu nu înțelegi omule ca pana la Dumnezeu te mânca Sfinții ? Nu scrie clar ca nu au primit bani de la acest stat pentru măști și alte echipamente necesare pt protecție ? Așa este in toate spitalele , doar ca ei sunt primul contact ciu toți pacienții și pot răspândi boala . In fine , nu va obliga nimeni ! 😰

  • Sa te vedem ce ai face tu in aceasta situatie domnul’…. Sa ai părinți sau copii in prima linie ! Hai sa fim ” câini ” are rost sa fim oameni ? Nu stiu de ce mai comentați, voi ăștia care va plictisiți de prea mult bine ! Oamenii ăștia risca , salveaza , cu niste măști de 50 de bani pe fața, riscandu’si propria viata! Nu stiu cum nu va este rusine sa faceti asemenea comentarii !

 1. Cand lunar ai rețineri din salar de 1600 lei pentru sanatate , firma iti taie toate bonusurile si sporurile dar ajuta o fundație umanitară e prea mult . Cu tot respectul pentru cadrele medicale , cele care nu așteptau plicul ca sa fii băgat în seamă, cereți statului. Acolo sunt banii nostri. Sa taie pensiile nesimtite si sa trimita banii unde e nevoie ….

 2. O zi doar vă doresc să vă aflați într-o ambulanță cu echipajul său să mergeți la cazuri și o să înțelegeți despre ce riscuri se vorbește aici.
  Vă doresc tuturor de la ambulanță SĂNĂTATE și putere de muncă!!!!

 3. Nu uitati ca banii se duc la buget si apoi sunt repartizati pe ministere. Acum depinde de fiecare minister in parte cum gestioneaza acei bani, de exemplu : ministerul sanatatii primeste 2% desi contributiile contribuabililor aduna 20%. Asta este treaba guvernelor de kakat, alea care vor sa fie salvate daca patesc ceva, desi nu au ajutat asistentii si medicii din prima linie cu nimic!!!! Dar, la nevoie, suna tot la ei sa fie salvati! Eu personal, la stia le-as da un ciocan 8n cap!! Mno, acum, aici la salvare lucreaza asistenti, medici,oameni ca noi toti care nu au nici o vina ca guvernantii si presedintele sunt de kakar, egal de partid. Mno, acestia trebuie ajutati, tocmai pentru ca ailalti sunt de kakat si i-au lasat descopetiti. Credeti-ma, sunt singurii care te salveaza in caz de boala!!!! Restul, politi ienii se kaka in gura ta!!!

 4. Halooo OAMENII BUNI 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ DIN CAUZA VOASTRA MERGE TARA ASA🤬🤬🤬🤬🤬 ….ESTE VORBA DESPRE OAMENII DE PE AMBULANTA NU DIN SPITALE ,PLUS CA DONAȚIILE SE FAC DOAR DACA VREȚI NU ESTE OBLIGATORIU
  PS: NU AM AUZIT NICI MACAR O DATA CA CINEVA CARE LUCREAZA PE AMBULANTA A PRIMIT UN PLIC CU BANII NU CRED ASTA ….
  CE PLATIM NOI LA SANATATE SE DUC IN ALTA PARTE NU PENTRU HAINELE DE PROTECTIE A AMBULANTIERILOR SI A ASISTENTELOR DE PE AMBULANTA 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri