19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

ANALIZĂ: Avem peste 100 de infectaţi cu COVID-19 în judeţ

Știri din Județ

Instituţiile statului refuză să mai dea date despre numărul de persoane infectate cu COVID-19 în judeţ de 10 zile. SIBIU INDEPENDENT a făcut o analiză a unui comunicat oficial al Spitalului Judeţean Sibiu şi reiese că avem peste 100 de infectaţi potenţiali în judeţul Sibiu la ora actuală. Numărul poate fi mult mai mare.

Argumentele noastre pentru acest număr stau în declaraţia de azi a managerului Spitalului Judeţean Sibiu, Cornel Benchea care îl scoate vinovat pe asistentul medical de la ATI care este depistat cu COVID-19. „Asistentul angajat în cadrul secției ATI a spitalului efectuează în timpul liber îngrijiri la domiciliu, iar începând din 16 martie a intrat în contact cu o familie revenită în ţară din Germania” scrie Benchea. Şi mai departe argumentează că infectarea s-a făcut de la acea familie şi nu de la alt pacient internat, depistat pozitiv la Spitalul Judeţean zilele trecute.

Pornind de la aceste informaţii OFICIALE tragem următoarele concluzii. Dacă asistentul medical s-a infectat de la familia venită din Germania, rezultă că şi familia are COVID-19. Nu ştim câţi membrii are familia, dar presupunem că minim 2. Deci avem 3 cazuri deja plus al patrulea internat la Spitalul Judeţean.

Dar, asistentul medical a mers la serviciu din 16 martie, momentul infectării, până în 27 martie, momentul internării. În aceste 11 zile, omul a luat contact nu doar cu colegii de tură de la secţia ATI etajul 2, care au fost izolaţi la domiciliu acum, ci şi cu multe alte cadre medicale din spital. Nu doar din secţia ATI. Am stat de vorbă cu mai mulţi angajaţi ai spitalului care au luat contact cu el doar în perioada 25-27 martie, pentru că ştiam iniţial că posibila lui infectare s-a făcut de la pacientul din Spitalul Judeţean. Dar dacă el este infectat din 16 martie numărul persoanelor identificate de noi cu care a luat contact trece de 100! Dar numărul lor este probabil mult mai mare fiind vorba de vecini de locuinţă, drum parcurs la Spital şi înapoi, vizite la magazine alimentare şi alte magazine etc. Aceste peste 100 de persoane sunt potenţiali purtători ai virusului. Dar cum la noi în judeţ nu se fac teste decât foarte puţine, unii contacţi au fost izolaţi la domiciliu de DSP Sibiu, restul însă nu. Pentru că nici nu se cunosc aceşti contacţi ocazionali.

În analiza noastră am pornit doar de la cazul asistentului medical. Dar în spital sunt şi alte cazuri pozitive internate la ora actuală. De încă unul ştim deja oficial tot de la conducerea Spitalului. Acest al doilea caz a intrat în contact anterior ajungerii la Spital cu familie, vecini, medic de familie, angajaţi ai spitalului TBC şi apoi ai Spitalului Judeţean. Plus eventuale deplasări pe stradă şi la magazine, anterior prezentării simptomelor, dar după ce a fost infectat. De unde rezultă şi aici deja minim 40-50 de persoane potenţial infectate.

În lipsa informaţiilor oficiale despre persoanele infectate, şi datorită unui număr infim de testări realizate la nivelul judeţului Sibiu, redacţia SIBIU INDEPENDENT va continua să facă aceste analize pentru a evidenţia faptul că şi în judeţul Sibiu sunt persoane foarte multe infectate deja şi grija populaţiei trebuie să fie sporită în luarea măsurilor de protecţie. Faptul că instituţiile oficiale nu au mai dat informaţii şi s-a creat impresia că în judeţul SIBIU nu există cazuri de COVID-19 a generat o relaxare a populaţiei faţă de măsurile de protecţie.

Publicitate

4 COMENTARII

  1. Avem două scenarii pt Sibiu:

    A) un număr foarte mic de infectați, poate 4-5 cazuri;
    B) un număr mare de infectați, poate peste 100 de cazuri,
    (nu încurca infectații cu bolnavii, dacă insiști totuși, ești liber să mergi unde vrei, coronavirus nu are treabă cu tine).

    La cele două cazuri A) și B) avem 4 comportamente:
    1) crezi în cazul A) și este real, deci mergi liniștit pe stradă, nu poți păți nimic;
    2) crezi în cazul A) si este fals, deci mergi liniștit pe stradă și te infectezi;
    3) crezi în cazul B) și este real, stai în autoizolare și ai riscuri mici de infectare;
    4) crezi în cazul B) și este fals, stai în autoizolare și nu ai nici un risc de infectare.
    De o vreme zic că această epidemie face o selecție și pe criterii de inteligență.
    Deci fi deștept și alege varianta câștigătoare.
    Dacă ești prost nu contează ce alegi, sigur alegi greșit, cum ar fi că tu nu poți păți nimic, iar noi nu ne supărăm.

  2. A fost testata familia venita din Germania? Daca erau infectați inaintea asistentului,mai exact la data de 16.03, nu ar fi trebuit sa fie deja cu probleme? Pe ce isi bazeaza raționamentul dl director?

  3. „Instituţiile statului refuză să mai dea date despre numărul de persoane infectate cu COVID-19 în judeţ de 10 zile.” Nu stiu la ce ti-ar folosi aceste informatii…dupa cum reiese din articol ai speculat anumite informatii si le-ai urcat pe net..in goana dupa ce? Faima de moment? Nu constientizezi ca provoci panica, mai periculoasa decat virusul in sine? Stai in casa…respecta masurile stabilite!!!… Lasa-i pe cei responsabili sa dea publicitatii aceste informatiile astea delicate. Esti multumit ca nu mai gasesti anumite alimente in magazine? sau de fapt asta e intentia?
    Si nu autoritatile refuza..este un ordin in acest sens..care e respectat. Iti doresc o amenda cat mai rotunda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc