spot_img
17.2 C
Sibiu
sâmbătă, 25 mai, 2024
spot_img

Primăria Sibiu începe dezinfecția celor aproximativ 3000 de scări de bloc din municipiul Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Din 1 aprilie Primăria Sibiu începe dezinfecția celor aproape 3000 de scări de bloc din municipiul Sibiu, obligație stipulată în Ordonanța Militară nr. 4 din 29 martie 2020, articolul 6, costurile urmând să fie suportate din bugetul local al Sibiului.

Operatorul contractat de Primăria Sibiu – firma DD Chim – va interveni în ordinea de prioritate stabilită și aprobată în ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență care a avut loc marți, 31 martie.

Astfel, mâine, 1 aprilie se va interveni în următoarele zone:
blocurile din cartierul Turnișor, inclusiv zona Alma
blocurile din zona Dioda, cuprinsă între Calea Dumbrăvii – strada Vasile Milea – str. Oituz

În funcție de ritmul de realizare a operațiunilor, Primăria Sibiu va anunța în fiecare zi zonele de blocuri în care se va interveni în următoarea zi.

Substanța folosită pentru dezinfecție este hipocloritul de sodiu, avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății și dovedită ca eficientă împotriva coronavirusului. Dezinfectantul va fi utilizat sub formă de soluție, în concentrația indicată în acest aviz al Ministerului Sănătății. Cetățenii sunt rugați să rămână în apartamente atunci când se pulverizează substanța pe casa scărilor, pentru a evita eventuale neplăceri. Această recomandare este obligatorie pentru persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace.
ATENȚIE!!! După efectuarea dezinfecției este obligatorie aerisirea corespunzătoare a spațiilor.

Publicitate
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Tunisian bătut la Sibiu. Autorii: trei sibieni!

Daniel Natea, aur la judo, la Jocurile IPA