spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Modernizarea Căii Dumbrăvii se amână. Liberalii și USR-iștii critică proiectul Primăriei Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

În ședința de astăzi a Consiliului Local Sibiu trebuia să se voteze și proiectul privind modernizarea străzii Calea Dumbrăvii, tronsonul între Bd. Mihai Viteazu și Bd. Vasile Milea. De la începutul ședinței, grupul consilierilor PNL a cerut retragerea proiectului pentru că necesită studiu și găsirea de alte soluții. Consilierul Tiberiu Drăgan a cerut retragerea în numele grupului PNL. Primarul Astrid Fodor a fost de acord. Mai ales că și consilierii USR au transmis un comunicat în care criticau acest proiect.


De câteva zile, grupul consilierilor PNL Sibiu a depus prin președintele Adrian Bibu, o serie de întrebări către primarul Astrid Fodor în legătură cu proiectul de modernizare a străzii Calea Dumbrăvii.

Acest proiect a fost înaintat de Primăria Sibiu și privea tronsonul între Bd. Mihai Viteazu și Bd. Vasile Milea a străzii Calea Dumbrăvii la un preț de peste 25 de milioane de lei.

Liberalii au criticat lipsa unei benzi dedicate pentru autobuze, ca în celălalt tronson. Dar și reconfigurarea parcărilor, prin tăierea masivă a acestora. Liberalii și-au argumentat întrebările cu citate din studii și documente cadru aprobate anterior. PNL-iștii au cerut să vadă și un studiu de circulație.

Liberalii au ridicat și problema străzii verzi și impactul asupra naturii. „Prin ce s-a îmbunătățit amenajarea spațiilor verzi şi a trotuarelor pentru a se transforma Str. Calea Dumbrăvii dintr-o stradă cu zone amenajate cu imbracaminti care emana căldură, într-o zonă de promenadă, așa cum se recomandă şi prin PMUD? Prin soluția aleasă aspectele legate de îmbunătățirea calității aerului par neschimbate față de situația actuală, strada își păstrează sau chiar mărește părțile amenajate cu asfalt sau pavaj.” se arată în documentul depus de liberali la Primăria Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă