24.1 C
Sibiu
miercuri, 04 octombrie, 2023

FOTO: Tot mai multe firme ajută spitalul din Sibiu cu corturi de triaj

Știri din Județ

Consiliul Județean Sibiu a obținut săptămâna trecută sprijin în dotări destinate Secției Oncologie din Spitalul Clinic Județean Sibiu.

Este vorba de un cort de înaltă calitate, pentru triajul epidemiologic al pacienților oncologici care au nevoie să vină în spital pentru tratamente și internare de zi. În condițiile în care riscul de complicații în SARS-COV-2 pentru pacienții oncologici este unul crescut, înlăturarea posibilelor surse de infectare este cu atât mai importantă. Spitalul a organizat un circuit distinct pentru Secția Oncologie, mutată într-o clădire separată de circuitul medical pentru COVID, fiind amenajată și o intrare distinctă.

Cortul a fost montat și permite o măsură suplimentară, de triere epidemiologică. Înainte de a intra în secția propriu-zisă, pacienților li se ia temperatura și li se aplică chestionarul epidemiologic, pentru a putea depista eventuale semne de infectare cu coronavirus.

Sprijinul vine prin intermediul firmei Artex Building SLR din Arad și a fost posibil prin implicarea consulului onorific al Italiei la Sibiu, Italo Selleri.

Spitalul a mai obținut de asemenea două corturi ca donație din partea firmei Lanco, destinate cadrelor medicale, cu rol de vestiare. Aceste corturi au fost amplasate lângă corpurile de clădire care deserveau secțiile Oftalmologie și Dermatologie, clădiri care au fost incluse în circuitul pentru COVID, secțiile fiind mutate pe perioada pandemiei. 

Mulțumim tuturor celor care se implică în sprijinul spitalului.

a b  c dfabd
b bf  ba ebdcd
fb ab a a adfdab

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri