spot_img
9.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO: Mesajul Regelui Cioabă de Ziua Internațională a Romilor

Știri din Județ

Publicitate

Ziua Internațională a Romilor, marcată anual la data de 8 aprilie este o zi specială pentru a sărbători cultura romani și de a crește gradul de conștientizare a problemelor cu care se confruntă romii.

Dorin Cioabă, regele autointitulat al romilor a transmis într-un mesaj video urări de ,,La mulți ani” tuturor celor din comunitatea sa.

Ziua internațională a romilor (8 aprilie) a fost instituită la primul congres al Organizației IRU (International Romani Union) la Londra în anul 1971. Acolo liderii internaționali ai romilor au adoptat imnul nostru al romilor – Gelem Gelem, dar și steagul verde-albastru care simbolizează pământul și cerul, iar la mijloc având o roată care face trimitere la faptul că noi, romii, suntem un popor nomad. Acolo a luat ființă și prima organizație națională a romilor care, iată are acum sediul în România și al cărui președinte în exercițiu sunt și mă bucur că pot să reprezint această organizație, să pot lupta pentru drepturile și libertățile noastre, ale romilor….

La mulți ani națiune, sănătate multă, națiune!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului