10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

ŞELIMBĂR: Cel mai iubit patron de către primărie

Știri din Județ

Din 2016, de la modificarea Legii privind achiziţiile publice, primăriile au găsit un tertip să facă diferite contracte cu anumite firme. Nu depăşesc suma maximă şi pot da cu încredinţare directă contracte fără număr.

Primăria Şelimbăr se pare are o slăbiciune, de când a venit primar Marius Grecu, pentru grupul de firme Ariadna. Probabil patronul acestor firme este cel mai harnic gospodar din Şelimbăr.

Firmele au toate sediul pe strada Kogălniceanu din Şelimbăr. Camioanele acestora au făcut obiectul mai multor reclamaţii ale locuitorilor din Şelimbăr că trec zilnic prin centrul comunei, încălcând legislaţia rutieră, în timp ce restul firmelor ocolesc. Deşi s-au făcut sesizări şi la primărie şi la poliţie, camioanele trec şi acum prin centru.

Firma Ariadna Imobiliare a primit în 2018 şi 2019 numeroase contracte din banii publici ai primăriei Şelimbăr. Toate contractele fiind prin încredinţare directă pentru amenajări loc de joacă, drumuri etc. În 2018 firma a încasat de la Primăria Şelimbăr 632.000 de lei, iar în 2019 suma de 2.127.000 de lei prin 14 contracte directe.

Probabil că atenţia sporită a presei asupra firmei i-a făcut ca în august 2018 să înfiinţeze o alta cu numele CDP PROD Sibiu Srl. Firmă ce a fost imediat înscrisă în start-up nation, un program naţional pentru firmele noi unde statul oferă bani. Şi firma din 2020 a început să producă. Zilele acestea a reuşit performanţa să încheie 3 contracte cu Primăria Şelimbăr în valoare totală de 1.339.000 lei, tot pentru amenajare drumuri pământ şi reparaţii asfalt şi trotuare. Adică aceleaşi contracte care în anii precedenţi le primea firma Ariadna Imobiliare de la Primăria Şelimbăr.

Toate aceste tranzacţii sunt perfect legale. Pentru că nu putem suspecta mirosul şi traseul real al banilor. Spor la muncă!

Foto: ilustrare reparaţii drumuri de pe siteul Primăriei Şelimbăr

FOTO: Documente SEAP cu contractele încheiate de Primăria Şelimbăr cu firmele din grupul Ariadna.

Publicitate

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri