Pompierii militari sibieni vor veghea buna desfășurare a Sărbătorilor Pascale

În vederea diminuării posibilităților de producere a unor evenimente nedorite în perioada Sărbătorilor Pascale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu va lua măsuri menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților.

Publicitate

În seara zilei de sâmbătă , 18 aprilie, în Noaptea de Înviere, echipaje operative de pompieri militari vor desfășura misiuni de asigurare și recunoaștere cu caracter preventiv în apropierea unităților de cult din municipiul Sibiu, Mediaș și localitățile Cârțișoara, Orlat și Agnita pentru un răspuns prompt în cazul producerii unor situații de urgență. Cu acest prilej recomandăm personalului clerical efectuarea unui control riguros după terminarea slujbelor religioase, pentru înlăturarea oricăror eventuale surse de iniţiere a unui incendiu.

Publicitate

De asemenea peste 100 de pompieri militari vor fi prezenți la datorie zilnic în perioada 17- 20 aprilie a.c. în scopul asigurării intervenției prompte în cazul situațiilor de urgență apărute.

Publicitate

Totodată, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat, în această perioadă, prin intermediul echipajelor SMURD, disponibile zilnic, care vor asigura primul-ajutor medical şi transportul persoanelor aflate în dificultate la unităţile spitaliceşti.

Menționăm că, misiunile noastre sunt îndreptate spre asigurarea respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățenilor.

Totodată, recomandăm cetățenilor sibieni să respecte în această perioadă măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus Covid- 19, impuse de autorități printre care amintim:

          Petreceți zilele de Paște doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit;

          Evitați deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună;

          Nu faceți vizite și nu primiți musafiri în perioada sărbătorilor pascale chiar dacă în alți ani obișnuiați să faceți acest lucru;

          Și în zilele de Paște, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele militare;

          Se menține interdicția de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri și orice alte zone publice;

           Precizăm că, toate recomandările anterioare privind distanțarea socială sunt menținute și este extrem de important să fie respectate pe deplin.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *