14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

JUDEȚUL SIBIU – 74 de solicitări venite prin 112 în ultimele 48 de ore

Știri din Județ

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în ultimele 48 de ore , unui număr de 74 solicitări venite prin numărul de urgență 112.


Echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical calificat unui număr de 70 cazuri de natură medicală.


În data de 16 aprilie, salvatorii sibieni au intervenit pentru limitarea și stingerea a două incendii izbucnite la vegetația uscată și resturi vegetale în localitățile Șelimbăr și Săcel. Au ars aproximativ 250 mp de vegetație uscată și resturi vegetale.


De asemenea, pompierii militari din cadrul Secției de pompieri Mediaș și din cadrul Punctului de lucru Dumbrăveni au intervenit în zilei de 16 aprilie pentru localizarea și lichidarea a două incendii de mică amploare izbucnite în interiorul a două locuințe.


Primul incendiu izbucnit la un obiect de mobilier (canapea) dintr-o locuință din Copșa Mică, incendiul fiind stins în scurt timp fără a fi afectată încăperea. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de producerea unui scurtcircuit electric.
Al doilea incendiu s-a manifestat la o bucătărie a unei locuințe din localitatea Dumbrăveni.
A fost afectată încăperea respectivă și obiectele de mobilier din interior (mobilier bucătărie, aparat gătit etc) . Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic a unui aparat de gătit folosit fără a respecta măsurile de prevenire a incendiilor.


Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Reamintim tuturor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri