spot_img
11.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Ce este prea mult strică

Știri din Județ

Publicitate

S-au împlinit două luni de la primul caz de coronavirus în România. Am trecut prin toate fazele: nepăsare, agitaţie, mobilizare şi un pic de relaxare (cam prematură). Dincolo de reacţia oamenilor de rând, am urmărit reacţia politicienilor din judeţul Sibiu. Unii au fost omniprezenţi în comunicate de presă fără motiv, alţii cu motiv, dar prea băgaţi la înaintare. Am avut politicieni care au muncit şi au tăcut şi alţii care s-au ascuns.

Mi-e greu să dau numele tuturor politicienilor sibieni din judeţ pentru fiecare categorie, dar nu mă pot abţine în a da câteva exemple locale cu numele. Raluca Turcan, vicepremier. Nu îi poate nega nimeni activitatea la Guvern, aceea de premier din umbră, pentru că Orban este evident un Pinochio în mâna unor interese mari de afaceri. Dar Turcan a exagerat în această perioadă cu auto-promovarea locală în judeţul Sibiu, fără motiv. Am citit oripilat cum Prefectura Sibiu a trimis comunicat de presă în care o lăuda pe vicepremier… fără motiv, fiind vorba de o achiziţie de materiale sanitare făcută de un ONG. Şi exemplele de genul acesta cu Raluca Turcan în prim plan fără motiv au continuat.

Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu s-a implicat în coordonarea Spitalului Judeţean Sibiu şi al insituţiilor subordonate, adică a făcut ce scrie în fişa postului. Dar nu a pierdut niciun prilej să fie în prim planul tuturor acţiunilor desfăşurate de Consiliul Judeţean şi aceste instituţii subordonate.

Astrid Fodor, primarul Sibiului a fost în primele zile prezentă cu numele în comunicate. Apoi linişte. Au continuat comunicatele de la Primăria Sibiu, seci, cu tot ceea ce se face, dar fără a mai pune accentul pe Fodor. Spre exemplu Primăria Sibiu a achiziţionat aparat de testare pentru coronavirus la Spitalul de Pediatrie, fără tam-tam. La Spitalul Judeţean, Daniela Cîmpean nu a reuşit asta, dar a profitat de donaţia CON-A pentru puţină reclamă. Fodor însă nu a mai apărut. De altfel unele din deciziile Primăriei Sibiu, în această perioadă, de exemplu cele de relaxare fiscală nici nu le-au mai promovat, deşi poate trebuiau anunţate mai mult. Iar la capitolul asitenţă socială vârstnici Serviciul Primăriei Sibiu şi-a făcut treaba exemplar, dar fără publicitate.

A rămas categoria politicianul struţ cu capul în pământ pe timp de pandemie. Aici ar intra mulţi politicieni, altfel omniprezenţi în comunicate şi conferinţe de presă. Să spun Cazan, Şovăială, Sitterli sau poate vreun primar din judeţ?

La capitolul primari am remarcat pentru implicare primarul Roman din Mediaş, Huja de la Cisnădie, Bucur de la Răşinari şi Ivan de la Sadu. Cu siguranţă au fost şi alţii implicaţi în comunităţile lor, dar nu s-au promovat suficient. Iar alţii au ales să stea în casă la plăpumioara de frică să nu îi prindă COVID-ul.

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Corect!
    In ce a constat, concret, implicarea primarilor care s-au promovat in presa locala, spre deosebire de cei care au stat „in casa, de frica Covid”?Ce alte masuri au fost luate in afara celor stabilite prin starea de urgenta?Cati primari au luat initiativa donarii de bani din indemnizatia proprie? A astepta donatii din partea cetatenilor nu inseamna implicare.
    Campanie electorala!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda