spot_img
10.7 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

FOTO: Echipa medicală plecată în misiune în Italia s-a întors acasă

Știri din Județ

Publicitate

În perioada 07-25 Aprilie, o echipă formată din 11 medici, trei asistenți și un ofițer din cadrul ISU SIBIU-Maior Joe Stroescu s-au aflat în misiune în Italia, una dintre cele mai afectate țări din lume, ca urmare a pandemiei cu noul coronavirus.

În tot acest interval intreaga echipa a lucrat împreună cu specialiștii italieni pentru stoparea acestui ,,inamic invizibil”. După finalizarea misiunii, medicii s-au întors în România, fiind primiți ca niște eroi.

WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at

„ În primul rând, vreau să subliniez că pentru noi a fost o onoare să putem lucra, cot la cot, cu specialiștii spitalelor din Lecco și Merate. Am petrecut mai mult de 2 săptămâni intense lucrând împreună împotriva unui inamic periculos, coronavirusul.

Ospitalitatea și deschiderea lor pentru colaborare au facilitat adaptarea medicilor și asistenților români la sistemul de sănătate italian.

Deși obiectivul principal al misiunii a fost de a sprijini personalul medical italian în războiul dus împotriva acestui virus, trebuie să recunosc că acum, datorită muncii desfășurate alături de italieni, ne-am întors acasă convinși că împreună putem depăși acest moment dificil. Am remarcat atenția acordată pacienților, blândețea și afecțiunea cu care sunt îngrijiți, devotamentul medicilor și asistenților italieni. Dar, mai important, am înțeles că acest război poate fi câștigat, că echipa formată din medici și asistenți medicali a dovedit că poate face față celor mai dificile provocări, punând menirea profesională mai presus de teamă sau frică. 

Când am ajuns în Italia, la Lecco, am fost primiți de o echipă de specialiști care aveau deja o experiență bogată în lupta împotriva acestui virus, dar acum, la plecare, sunt conștient că o asemenea colaborare a dezvoltat între noi nu doar relații de colegialitate, dar și o prietenie sinceră.

Așa cum am spun la sosirea noastră în Italia, nu contează de unde suntem, în viață contează ceea ce facem, iar în aceste momente dificile e important să dăm dovadă de solidaritate, să ne ajutăm reciproc, fiindcă numai împreună putem câștiga această bătălie. Sunt convins că acest act de solidaritate europeană salvează vieți și arată adevărata natură a familiei Uniunii Europene. Împreună suntem mai puternici.

În final aș vrea să mulțumesc și să transmit din partea întregii echipe medicale a României, cele mai calde urări de bine personalului medical italian, Protecției Civile italiene și autorităților locale din Lecco care au făcut posibilă această misiune. Un mesaj de mulțumire și apreciere și pentru E.S. George Gabriel Bologan, ambasadorul României în Italia care a fost alături de noi, dar și celor de acasă, care au avut încredere în experiența și profesionalismul nostru și ne-au dat posibilitatea să facem parte din această echipă minunată. Reușita acestei misiuni a depins și de ajutorul și suportul oferit de cei de acasă, de colegii noștri care, deși nu au fost fotografiați sau filmați, au lucrat fără întrerupere pentru îndeplinirea în cele mai bune condiții a mandatului încredințat.

Sunt mulți cei cărora ar trebuie să le mulțumesc pentru succesul acestei misiuni, însă doresc să amintesc că acest război nu s-a terminat, iar efortul nostru, al celor din prima linie, indiferent de culoarea uniformei, continuă și va continua atât timp cât semenii noștri sunt în pericol. Lor trebuie să le fim recunoscători, adevărații eroi ai zilelor noastre!” a declarat maiorul sibian Joe Stroescu

Recunoștința internațională vine ca o încununare a meritelor sale. După cum colegii îl cunosc, aceștia sunt siguri că maiorul sibian Joe Stroescu așteptă cu nerăbdare următoarea misiune, următoarea provocare ….

Comanda  inspectoratului și întreg colectivul își arată aprecierea și îi transmit sincere felicitări pentru reușita în această misiune pentru viață!   

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă