19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

FOTO: Crucea Roșie este în continuare alături de egiptenii și tunisienii refugiați la Sibiu

Știri din Județ

Crucea Roșie Filiala Sibiu este în continuare implicată în procesul de întrajutorare a cetățenilor egipteni și tunisieni refugiați la Sibiu, după ce au fost abandonați de angajator.

Dacă pe parcursul săptămânilor trecute aceștia au fost ajutați cu alimente de primă necesitate, materiale de protecție (măști, mănuși) și cu medicamente, de această dată le-au fost pregătite pachete cu obiecte de igienă personală dar și cu articole de îmbrăcăminte.

Momentan mai sunt 45 de persoane. 

Săptămâna trecută a fost accesată o finanțare prin fondul de urgență ING, oferită și cu ajutorul celor de la Fundația Comunitară din Sibiu, în valoare de 1.550 euro.

ba fc c a abefa
fd de  aae cbae
bab bb   babc
cf   e cbeecaa

Cu această sumă,  au fost pregătite 45 de pachete pentru cetățenii egipteni și tunisieni. Fiecare pachet conține pastă de dinti, perie de dinți, spumă de ras și aparate de ras, gel de duș și șampon, 2 seturi de șosete, 3 tricouri, 1 maiou si 3 perechi de lenjerie intimă. La solicitarea lor, au fost achiziționate iaurturi și lapte bătut, aceste produse fiind cele mai consumate de ei în perioada Ramadanului.

Compania sibiană Transagape le livrează zilnic, o masă caldă, seara, conform tradiției Ramandanului. 

În același timp, Crucea Roșie Sibiu este în curs de definitivare a procedurilor de actualizare a permiselor lor de ședere în România și a vizelor, pentru a putea fi ulterior angajați. 

Rămâne însă problema plății chiriei iar pentru asta, Filiala Crucii Roșii Sibiu face apel la oamenii de bine care doresc să le dea o mână de ajutor, până vor fi preluați de noul angajator.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc