spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Ziua Internațională a Pompierilor – despre eroii care nu se tem de flăcări

Știri din Județ

Publicitate

Astăzi, 4 Mai 2020, sărbătorim Ziua Internațională a Pompierilor. Se cuvine să onorăm sacrificiile făcute de pompierii de pretutindeni, pompierii cărora, în lupta cu focul, nu le este teamă de flăcări și sunt pregătiți să se pună oricând în primejdie pentru a salva vieți și bunuri din calea focului.

Ziua Internațională a Pompierilor este un moment în care comunitatea mondială poate recunoaște și onora sacrificiile pe care pompierii le fac pentru a se asigura că comunitățile sunt cât se poate de sigure.

Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Sibiu a transmis pentru Sibiu Independent câteva informații cu privire la data de 4 Mai – Ziua Internațională a Pompierilor

Care a fost scopul instituirii acestei sărbători?

Sărbătorirea Zilei Internaţionale a Pompierilor a fost instituită în 1999, pe 4 ianuarie, ca urmare a dispariției a cinci pompieri într-un incendiu de vegetaţie din Linton, Statul Victoria, Australia. Garry Vredeveldt, Chris Evans, Stuart Davidson, Jason Thomas şi Matthew Armstrong au fost trimişi pe 2 decembrie 1998 să stingă un incendiu, când o schimbare bruscă a direcţiei vântului a adus flăcările în drumul camionului de intervenţie, omorându-i pe pompieri. Mai târziu, JJ Edmondson, locotenent de pompieri în Victoria, a coordonat instituirea Zilei Internaţionale a Pompierilor.


Data de 4 mai a fost aleasă pentru a corespunde cu celebrarea Sfântului Florian, ocrotitorul pompierilor. Acesta fusese comandant militar şi organizator al unei brigăzi de pompieri în vremea Imperiului Roman şi a fost martirizat în timpul persecuţiilor lui Diocleţian.

Simbolul Zilei Internaționale a Pompierilor


Una dintre cele mai importante simboluri ale Zilei Internaţionale a Pompierilor este panglica roşie şi albastră. J.J. Edmonson a ales roşu şi albastru deoarece roşu semnifică elementul de foc în timp ce albastru ar reprezenta elementul de apă. Aceste culori sunt, de asemenea, recunoscute pe plan internațional ca reprezentând serviciul de urgență.
Purtând panglica albastră cu roșu ne arătăm recunoștința față de pompierii de pretutindeni.


Astăzi, mai mult ca oricând, suntem datori să aducem omagiu şi recunoştinţă eroului martir cpt. Dumitru Croitoru, căzut la datorie la Revoluția din Decembrie 1989, erou al cărui nume este purtat cu mândrie de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu.


JJ Edmondson, locotenentul pompier și creatorul Zilei Internaționale a Pompierilor: „Rolul unui pompier astăzi, fie că se află în mediul urban sau rural, fie că este voluntar sau pompier de carieră, este sacrificiul, angajamentul și dedicarea. Luptăm împreună împotriva unui singur dușman – focul – indiferent din ce țară venim, ce uniformă purtăm sau ce limbă vorbim.”

Sursa foto: Facebook
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri