spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Video – Foto: Bradul URIAȘ de la Gura Râului, o minune a naturii sibiene

Știri din Județ

Publicitate

Bradul URIAȘ de la Gura Râului are peste 500 de ani vechime și o înălțime de peste 50 de metri. Baza arborelui are circumferința de aproximativ 650 de centimetri. Cunoscut ca și Paznicul Cibinului, bradul face parte din specia silver fir (abies alba).

Această minune a naturii este atât de impresionantă încât a fost inclusă în concursul „Arborele European 2020”, competiție ce a strâns mii de participanți din toată lumea. Chiar și primarul din Gura Râului, Gheorghe Călin a vorbit cu oamenii din comună să voteze arborele. Deși nu a câștigat, a reușit totuși să primească 18,279 de voturi.

Mărimea impresionantă a bradului a dat naștere unei legende, conform căreia, un cioban care avea 10 oi, le-a pierdut în timpul unei furtuni. Disperat, omul a îngenunchiat sub un brad și a început să se roage la Dumnezeu ca să-l ajute să le găsească, fiind singura avere a familiei. Obosit și cu puțină speranță-n suflet, acesta a adormit sub acel brad. Când s-a trezit, a văzut acest Brad URIAȘ, apărut miraculos. Ciobanul s-a urcat până în vârful său și de acolo a reușit să-șă zărească oile.

Drumul până la Bradul URIAȘ de la Gura Râului

Vă spunem din start că drumul până la această minune a naturii nu este pentru iubitorii de mașini, acei oameni a căror inimă tresare la cea mai mică zgârietură sau gropiță.

Astfel, ajunși în comuna Gura Râului, râmâneți pe strada Principală, drum ce duce până la barajul din comună. De la frumosul și impresionantul baraj, vă așteaptă un drum forestier de aproximativ 10 kilometri: plin cu gropi, pasaje înguste, denivelări mari și camioane pline cu lemn (care vă pot face să dați cu spatele până la o porțiune mai lată).

La destinație vă așteaptă câteva scări create natural, destul de abrupte dar nu imposibil de urcat. Și cum mâna omului nu putea să nu se cunoască, aveți la dispoziție și câteva balustrade de sprijin. Drum bun!

DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor