17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

EXCLUSIV: COVID-19 confirmat oficial la fabrica Continental din Sibiu

Știri din Județ

Ziarul Sibiu Independent a aflat pe surse faptul că la fabrica Continental din Sibiu sunt cazuri confirmate de coronavirus. Am cerut o reacție de la conducerea fabricii și am primit OFICIAL confirmarea că mai mulți angajați sunt infectați cu COVID-19.

Conform Prefecturii Sibiu, la fabrica Continental sunt 4 angajați depistați pozitiv cu coronavirus iar alte 59 sunt izolate la domiciuliu.

„În ceea ce privește situația epidemiologică din cadrul unei companii producătoare de componente pentru industria auto, din județul Sibiu, au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr de 4 persoane, angajați ai acesteia. Ca urmare a acestui fapt, Direcția de Sănătate Publică Sibiu, a demarat o ancheta epidemiologică pentru a identifica toți contacții acestor persoane. Conform primelor date raportate, s-au pus în izolare 59 de angajați ai acestei fabrici.” a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu

Din primele informații, sunt derulate acțiuni de testare în masă a tuturor angajaților din fabrica Continental, dar și alte măsuri de prevenție.

“DA, avem doar câteva cazuri confirmate în locația noastră. Din ceea ce știm, angajații în cauză sunt într-o stare bună, având în vedere întregul context. Împreună cu DSP și furnizorul nostru de servicii de medicină ocupațională, Rețeaua Privată de Sănătate  Regina Maria, am inițiat imediat toate măsurile preventive necesare, deoarece sănătatea și siguranța angajaților reprezintă prioritatea noastră. De asemenea, ne-am oferit tot suportul pentru familiile acestor angajați.” a declarat pentru Sibiu Independent Lacrămioara Dărăban, manager resurse umane din cadrul Continental Sibiu

Am aflat tot pe surse faptul că aproximativ 80% din liniile de producție sunt oprite de aproximativ o lună de zile, momentan funcționând doar cele critice. Reprezentanții Continental au mai precizat faptul că persoanlul de la birouri și tot departamentul Research and Development, reprezentând o cotă mare din angajați, lucrează de acasă. Activitatea ar urma să revină treptat la normal după data de 15 mai.

Imediat după primul caz de coronavirus confirmat în fabrică, Continental a început o campanie de testare preventivă, cu test RT-PCR. Vizați sunt angajații care sunt mai expuși unor situații posibile de contaminare sau fac parte din grupele de risc.

„Am început în urmă cu ceva timp o campanie de testare preventivă, împreuna cu Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria. Campania presupune testarea cu test RT-PCR a angajaților care sunt mai expuși unor situații posibile de contaminare sau fac parte din grupele de risc. Costurile fiind suportate integral de Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria și Continental.

În plus, ne-am alăturat campaniei de testare serologică în masă, desfășurată de Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria,  prin care toți angajații Continental se vor putea testa. Este vorba de teste serologice prin metoda imunoenzimatica care masoară nivelul anticorpilor IgM si IgG produși de organism atunci când este expus la infecția COVID-19. Da, Continental suportă parțial costurile campaniei.” a mai declarat pentru Sibiu Independent Lacrămioara Dărăban, manager resurse umane

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri