21.2 C
Sibiu
miercuri, 24 iulie, 2024

Continental Sibiu a aniversat 20 de ani

Știri din Județ

Continental sărbătorește anul acesta cea de-a 20-a aniversare la Sibiu. De la 1 la 70 de linii de producție, de la 500 de mii la un volum de producție de peste 40 de milioane de unități electronice de control pe an și 1 miliard de euro vânzări, de la 1 la 3 clădiri de cercetare și dezvoltare, sunt doar câteva dintre reperele cheie evidențiate în evenimentul aniversar care a avut loc azi la sediul Continental Sibiu în prezența autorităților locale, partenerilor de afaceri, instituților de învățământ, precum și a liderilor globali și locali ai Continental.

„De-a lungul acestei călătorii de 2 decenii, #PeopleOfContinentalSibiu, dar și partenerii noștri, au contribuit la creșterea continuă a echipei noastre, la extinderea activității, la consolidarea competențelor și la construirea încrederii necesare pentru a crește și pe viitor. Aniversarea noastră de 20 de ani în 2024 ne întărește viziunea de a face și de a păstra Continental Sibiu – locul în care să fii – pentru oameni, afaceri și comunitate – acum și în viitor”, declară Sonok Rivetto, Director General al Continental Sibiu.

Publicitate

Investiții noi

Astăzi, compania a marcat oficial începerea lucrărilor la noul modul de producție – cel de-al 7-lea, cu o investiție planificată de peste 45 de milioane de euro. O parte din investiție va fi acoperită din fonduri de stat alocate pentru stimularea investițiilor cu impact major în economia românească.

Modulul 7 va avea o suprafață de peste 15000 m². Din această suprafață, 6500 m² sunt alocați zonei de producție, iar restul este aferent zonei de logistică, zonei de birouri, precum și a altor spații adiționale, toate dotate cu echipamentele necesare. Extinderea vine și cu un nou corp pentru cantina locației. Finalizarea noului modul de producție este planificată pentru sfârșitul anului viitor. Începerea producției, în primăvara anului 2026.

În cadrul noului modul, ingineri, tehnicieni și operatori, vor lucra împreună la producția de sisteme inteligente de conducere autonomă, sisteme de conectivitate și alte soluții de mobilitate pentru clienți automotive cheie din întreaga lume, totul într-o fabrică modernă, cu tehnologii de ultimă oră și procese smart ale industriei 4.0.

Un oraș pentru oraș – 20 de ani, 20 de fapte bune

Parteneriatele cu mediul educațional și formarea talentelor au un rol esențial la Continental Sibiu. În ceea ce privește universitățile, compania este implicată activ în parteneriatele strategice cu Universitatea “Lucian Blaga“ din Sibiu, Universitatea din Craiova, precum și în colaborări de impact cu universitățile din Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Alba Iulia și Pitești. Totodată, cu peste 150 de elevi care învață în prezent în clasele Continental, în cadrul Liceului Tehnologic „Independența”, al Colegiului Tehnic Energetic, al Liceului Tehnologic „Avram Iancu”, Continental Sibiu continuă povestea de succes a învățământului dual din județ.

Mai mult, implicarea în comunitate a fost întotdeauna o prioritate pentru companie: „La Continental Sibiu, simțim de multe ori că suntem un oraș în oraș, dar și mai important pentru oraș, fiind prezenți la cele mai importante evenimente din oraș, susținând diverse proiecte de responsabilitate socială sau venind cu noi inițiative în această direcție. Cu ocazia aniversării a 20 de ani, lansăm și un program prin care încercăm să dăm înapoi comunității tot ceea ce am primit ca sprijin în ultimii ani. Programul de CSR se numește „20 de ani, 20 de fapte bune” și cuprinde 20 de inițiative sociale, de mediu, de sănătate sau culturale prin care susținem ONG-urile locale, instituțiile și întreaga comunitate din care facem parte”, spune Lăcrămioara Dărăban, Head of Human Relations la Continental Sibiu.

Cariere de 20 ani

Alături de companie, există și mulți angajați care sărbătoresc 20 de ani de carieră la Continental Sibiu și care au făcut parte din parcursul locației încă de la început, cu pasiune, reziliență și dezvoltare continuă.

Unul dintre ei este Laurențiu Țerbea, R&D Software Leader: „Pentru mine, începutul a însemnat intrarea într-o lume nouă, diferită de tot ce întâlnisem până atunci, atractivă prin tehnologiile pe care le-am descoperit, dar și prin cultura organizațională. Am crescut și am evoluat împreună cu compania. În 20 de ani, cariera mea a fost și este o adevărată călătorie, care m-a purtat prin diferite roluri, diverse responsabilități și experiențe memorabile, fiecare cu provocările sale. Cu toate acestea, cred că a fi lider și responsabilitatea de a „lucra cu oamenii” rămâne întotdeauna o provocare, dar în același timp e ceea ce mă motivează să merg mai departe”, spune acesta.

Despre Continental

Continental dezvoltă tehnologii și servicii de pionierat pentru mobilitatea durabilă și conectată a persoanelor și a bunurilor acestora. Fondată în 1871, compania tehnologică oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru vehicule, mașini, trafic și transport. În 2023, Continental a generat vânzări de 41,4 miliarde de euro și are în prezent aproximativ 200.000 de angajați în 56 de țări și piețe.

În perioada 1999 – 2023, Continental a investit peste 2,3 miliarde de euro în operațiunile sale din România. Toate trei

sectoarele de grup ale corporației sunt reprezentate în România. Compania are cinci unități de producție și

patru centre de cercetare-dezvoltare în orașele Timișoara, Sibiu, Carei și Iași. Continental are un

centru distributie anvelope Bucuresti. Compania a angajat peste 20.300 de colegi până la sfârșitul anului

2023, din care mai mult de o treime sunt ingineri.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri