6.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Prefectul Sibiului a depus o coroană la monumentul „Memorial 89”

Știri din Județ

Ziua de 9 mai reprezintă o zi cu o triplă semnificație istorică. Astăzi, sărbătorim Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat a României, dar și Ziua Victoriei Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial. Cu această ocazie, Prefectul județului Sibiu – MIRCEA CREȚU a depus o coroană la monumentul „Memorial 89”- monumentul ridicat în fața Casei de cultură a sindicatelor din Sibiu în memoria evenimentelor din decembrie 1989. Le-a transmis sibienilor, cu acest prilej, câteva gânduri despre solidaritate, dar și despre binecuvântarea de a fi o națiune independentă și liberă

Astăzi, 9 mai 2020 sunt comemorate Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, dar și Ziua Europei. În acest an, într-o manieră adaptată contextului în care ne aflăm, Prefectul județului Sibiu, a depus astăzi la ora 10:30, o coroană la monumentul „Memorial 89”.

Întrucât în acest an nu a fost organizată o ceremonie, Prefectul județului Sibiu, transmite pe această cale un mesaj cu ocazia acestei zile semnificative.

IMG  WA
IMG  WA
IMG  WA
IMG  WA
IMG  WA
IMG  WA

„Trăim vremuri ce ne fac să prețuim mai mult ca oricând tot ce avem. 9 mai este o zi încărcată de evenimente istorice, care ne responsabilizează tot mai mult. Anul trecut, Sibiul a sărbătorit Ziua Europei alături de toți liderii Uniunii Europene, în Piața Mare a orașului. Astăzi, trăim cu bucurie și mândrie, această amintire frumoasă.
Totodată astăzi se împlinesc 75 de ani de la de la încheierea în Europa a celui mai mare conflict militar din istoria lumii. Acum, mai mult ca oricând, se resimte solidaritatea tuturor europenilor, o solidaritate ce sper să o manifestăm și după ce vom depăși încercările acestor zile.
Nu în ultimul rând, pentru noi, românii, de 143 de ani, în 9 mai marcăm Ziua Independenței de Stat a României, zi când Mihail Kogălniceanu, în calitate de ministru de externe, spunea în fața deputaților țării: ”Suntem o națiune liberă și independentă!”, discurs urmat de adoptarea rezoluției prin care a fost proclamată independența. Să fim așadar recunoscători înaintașilor noștri pentru ceea ce avem astăzi: o țară liberă și independentă.
La mulți ani, Europa, la mulți ani europeni!” transmite prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri