10.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

EDITORIAL: La cine se închină Guvernul Orban?

Știri din Județ

15 mai va deveni un fel de sărbătoare naţională anul acesta datorită relaxării măsurilor impuse de Guvern privind pandemia. Fără stare de urgenţă şi fără ordonanţe militare. Totuşi Guvernul s-a gândit să mai lase mai multe măsuri de restricţie ca nu cumva COVID-ul să se întoarcă în populaţie. Una dintre măsuri se referă la biserică: fără slujbe în interior. Doar afară. Poţi intra totuşi la biserică în afara slujbelor, dar şi aici ţi se pun restricţii la pupat icoane sau spovedit de la distanţă.

Poate nu comentam nimic pe subiect, dar în tot timpul stării de urgenţă, am remarcat că magazinul Dedeman a fost deschis şi a primit oricâţi clienţi au venit, deodată. Spre exemplu duminică am numărat 300 de oameni înăuntru. În plină stare de urgenţă cu reguli impuse tuturor. Şi am mai remarcat că acelaşi magazin a impus masca pe faţă tuturor clienţilor la peste 40 de zile de la debutul pandemiei. Până la urmă Dedeman este un business. Ca oricare mega business are proprile reguli de afacere, dincolo de cele impuse de lege. Ei urmăresc profitul. Şi aşa este firesc.

Dar în logica aceasta ceva nu se leagă. Guvernul Orban şi preşedintele Iohannis au spus că există reguli. Că nu se pot crea aglomeraţii. Că bisericile nu mai au voie cu slujbe pe interior pentru că este prea aglomerat. Totuşi magazinul Dedeman a primit oricâţi clienţi a dorit. Şi după starea de urgenţă, tot bisericile sunt văduvite. Care este semnalul de la Guvernul Orban? Că se închină la Zeul Profit şi nu la Dumnezeu?

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri