spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Ziua Internațională a dorului. Ție de cine îți este dor?

Știri din Județ

Publicitate

Ziua dorului a fost sărbătorită, pentru prima dată în România, în urmă cu cinci ani. Pandemia instalată la nivel mondial a avut un impact negativ asupra relațiilor sociale, dar și unul pozitiv în cazul persoanelor a căror relație s-a consolidat.

Ziua Dorului, sărbătorită pe 13 mai, este o inițiativă a trupei Vunk, care a considerat ca o emoție precum dorul merită transformată într-o sărbătoare.

Dorul, deși exprimă o lipsă, el poate fi și o bucurie. Pentru unii oameni dorul este chinuitor, dorul de ceva sau cineva îi chinuie și îi fac să se perpelească, să sufere și ei nu mai știu ce și cum să facă să scape de el. Pentru alții dorul este delicios, este o sursă de bucurie, de încîntare, o cale de a deveni mai conștienți de ceea ce iubesc, de ceea ce își doresc cu adevărat. Prezența dorului este semnul unui suflet viu. Oamenii care nu au dor de nimic și de nimeni, fie au devenit extraordinar de centrați în sinele lor și s-au detașat de tot și de toate, fie au sufletul împietrit și incapabil să mai simtă ceva. Dorul, atunci cînd apare, este semnul unui suflet viu, semnul unui suflet care simte, care aspiră să se dezvolte, potrivit site-ului artadeatrai.ro.

Unei litere îi este dor de un cuvânt…

Unui cuvânt îi este dor sa însemne ceva…

Unui copil îi este dor de cei mari,iar unui om mare îi este dor să se joace… Oricât de multe am avea, tot ne lipsește ceva… sau chiar cineva…în fiecare zi Dorul ce cineva te face să îți amintești doar lucrurile cu adevărat importante, dar mai mult decât orice, dorul te împinge să faci lucruri frumoase. Oriunde ai fi în lumea asta și de oricine ți-ar fi dor, poți face ceva care să te aducă mai aproape, chiar și pentru câteva secunde, de omul care îți lipsește. Cerul este același, de oriunde l-ai privi în lumea asta mare, iar dacă privești spre el, în același timp cu persoana de care îți este dor, distanța dintre voi va fi mai mică. ÎN FIECARE ZI NE ESTE DOR. Atunci, să fie o zi în care să sărbătorim DORUL, iar noi romanii, să fim primii în lume care facem asta, pentru că se spune ca nicăieri în lume cuvântul dor, nu are mai multă frumusețe, așa cum are în limba română. Așa cum știm deja ca România este o lume, nu este doar o țară, noi facem Ziua Internaționalăa două lucruri: dacă îți e dor de cineva spune-i, chiar dacă nu ați mai vorbit de mult timp și chiar dacă nu-ți răspunde înapoi sau imediat… Însă dacă chiar îți este tare dor de cineva înseamnă că aceea persoană, în ochii tăi, este un om special, un om bun, cu toate relele lui, așadar, adu-i aminte că cineva se gândește frumos la el. Nu ști pe cine poate face fericit dorul tău. Pe 13 mai, în primul an de ziua dorului ascultă-ți sufletul, gândește-te la cineva, privește în sus și fa-i cu mâna. În același timp într-o altă parte de lume, o sa facă cineva și pentru tine, iar dorul tău o sa fie mai mic și bucuria mai mare. Înțelege lumea! Iubește lumea!

Reprezentanții Ziua Dorului au postat pe pagina lor de Facebook câteva materiale video care ilustrează semnificația dorului. Ce înseamnă dorul pentru copilași:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri