spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 19 mai, 2024
spot_img

VESTE BUNĂ: De mâine ne putem plimba prin Muzeul ASTRA

Știri din Județ

Publicitate

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, va reveni la programul normal de vizitare, 8:00-20:00, începând de mâine, 15.05.2020. Reamintim faptul că instituția a sistat orice acțiune destinată publicului vizitator în data de 12.03.2020 pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. În tot acest timp, la muzeu au fost efectuate lucrări de restaurare, conservare, dar și de pregătire logistică pentru acest moment al redeschiderii, la care ne va fi alături dna Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

,,După o lungă perioadă în care atenția noastră a fost îndreptată cu prioritate spre sănătate, iată că venim și cu vești bune, legat de data aceasta de cultură – un domeniu emblematic de dezvoltare pentru județul Sibiu. Redeschiderea Muzeului ASTRA marchează pentru fiecare dintre noi faptul că, treptat vom intra într-o etapă firească a lucrurilor, cu mențiunea că viața noastră trebuie în continuare să se adapteze prezentului. Din fericire, în toată această perioadă, atât cu sprijinul comunității, dar și datorită investițiilor pe care le-am făcut de-a lungul timpului în domeniul sănătății, am avut posibilitatea de a continua toate proiectele culturale, fără a fi nevoiți de conjunctură să diminuăm investițiile. Așadar, vă așteptăm, dragi sibieni, să vă bucurați de timpul frumos, de activitățile în aer liber și mai ales de comorile pe care acest muzeu al tradițiilor ni le oferă”, a declarat Daniela Cîmpean – președinta Consiliului Județean SibiuNe preocupă în continuare sănătatea vizitatorilor din Muzeu, dar și a angajaților noștri. Prin urmare, am pregătit o serie de măsuri pentru combaterea coronavirusului.

1. Au fost montate panouri din plexiglas în zonele de casierii, la cele 3 intrari în Muzeul ASTRA


2. Au fost montate distanțiere autocolante ( 2 metri) în zona de casierii și întrările în Muzeu


3. Au fost amenajate 6 puncte cu dezinfectant în zone distincte din Muzeul în aer liber ( casierii + toalete)


4. Au fost montate panouri informative cu normele sanitare (purtat măști, mănuși, etc) și de distanțare socială recomandate de Institul Național de Sănătate Publică în lupta împotriva coronavirusului


5. Au fost realizate video-promouri informative despre cum se poate efectua în siguranță o vizită la Muzeul ASTRA. Clipurile vor fi postate pe conturile de social media ale Muzeului ASTRA și pe ecranele tv de la intrarea principală în Muzeu

Muzeul ASTRA redeschidere
Muzeul ASTRA redeschidere
Muzeul ASTRA redeschidere
Muzeul ASTRA redeschidere
Muzeul ASTRA redeschidere
Muzeul ASTRA redeschidere
Muzeul ASTRA redeschidere
Muzeul ASTRA redeschidere
Muzeul ASTRA redeschidere
Muzeul ASTRA redeschidere
Muzeul ASTRA redeschidere
Muzeul ASTRA redeschidere
Muzeul ASTRA redeschidere
Muzeul ASTRA redeschidere
Muzeul ASTRA redeschidere

,,În toate aceste măsuri am ținut cont de reglementările în vigoare impuse de Ministerul Sănătății și INSP. De asemenea, am avut și avem în vedere și răspunsurile primite într-un chestionar online lansat de Muzeul ASTRA pentru vizitatori, cu privire la perioada de după starea de urgență. Ținând cont că avem monumente expuse pe o suprafață de 50ha, în Muzeul ASTRA putem primi până la 2500 de vizitatori zilnic. Vine o perioada în care adaptabilitatea trebuie să stea în conștiința fiecărui om. Trebuie respectate 100% toate recomandările venite din partea specialiștilor și să avem multă grijă!” , a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.Este important de știut pentru toți posesorii de abonamente cu accesul în Muzeul ASTRA că valabilitatea acestora se va prelungi automat cu perioada echivalentă celei în care instituția a fost închisă. Acest lucru va fi posibil printr-o hotărâre a Consiliului Județean Sibiu.

Comunicat de presă transmis de Cosmin Călinescu, Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sfințirea Bisericii Ortodoxe din Cisnădioara

VIDEO: Promenada Sibiu, raiul hoților