spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Şeful ISU Sibiu iese la pensie. Ce planuri are?

Știri din Județ

Publicitate

Colonelul Cosmin Balcu şi-a arătat dorinţa de a ieşi la pensie din ianuarie 2020. Dar datorită pandemiei, procedurile pentru pensionare s-au amânat. Acum şefia ISU Sibiu este asigurată interimar de maiorul Lucian Trefaş. După închiderea procesului de predare – primire şi de pensionare a comandantului ISU Sibiu se va organiza un concurs pentru ocuparea postului.

„În momentul de față are loc predarea-primirea funcției ca urmare a pensionării domnului inspector șef. În această perioadă domnul maior Trefaș Lucian asigură comanda instituției. Vom transmite oficial la momentul oportun toate informațiile necesare.” au declarat reprezentanţii ISU Sibiu.

Colonelul Balcu a condus ISU Sibiu timp de 12 ani. Nu a fost scutit de câteva scandaluri prin presă, dar, în general, s-a făcut remarcat prin mâna de fier cu care a condus instituţia. Sub comanda sa ISU Sibiu a prosperat şi la capitolul resurse umane, dar şi la dotări. A lăsat în urmă o instituţie cu reguli clare de lucru şi personal bine antrenat. Miile de intervenţii ale ISU Sibiu în aceşti ani fie că a fost vorba de incendii, accidente auto sau alte intervenţii medicale ori pentru diferite situaţii de urgenţă s-au desfăşurat toate ca la carte.

dav

Dar Balcu se pare că nu a fost un personaj comod pentru alţi şefi de instituţii. La şedinţele din ultima vreme a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, care a coordonat acţiunile pe timpul pandemiei, Balcu a fost o voce critică. Balcu a ieşit chiar public la începutul lui aprilie acuzând deficienţe în sistemul de comunicare inter-instituţional. Nu este prima dată când Balcu spune în şedinţele fie ele la Colegiul Prefectural sau la Consiliul Judeţean (ATOP) că lucrurile nu merg bine în anumite zone. Colonelul Balcu s-a dovedit în timp că este genul de om care nu se fereşte de critică şi că adevărul este mai important pentru realizarea corectă a lucrurilor, decât ascunsul sub preş, tipic insituţional în România.

Ce planuri are?

Pensionarea din sistemul militar al ISU nu înseamnă că nu vom mai auzi de colonelul Balcu. Deja circulă informaţii în anumite cercuri despre faptul că mai multe partide sunt interesate de persoana colonelului Balcu, drept un potenţial candidat la următoarele alegeri. Colonelul Balcu nu a putut fi contactat, dar prin reprezentanţii ISU a promis că va face în curând declaraţii oficiale privind pensionarea sa.

Colonelul Balcu a dus flori cadrelor medicale împreună cu o echipă ISU Sibiu drept mulţumire pentru lupta contra coronavirus. Evenimentul a avut loc după incidentul în care o asistentă medicală a fost certată de vecini
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri