Sibiul în topul orașelor preferate de români

Orașul Sibiu se află pe locul trei în topul orașelor preferate și votate de români, conform studiului realizat de Banca Mondială.

Sondajul realizat de Banca Mondială clasează orașul Sibiu, în urma voturilor, pe locul trei cu un procent de 11%, pe locul doi orașul Cluj cu 19%, cea mai înaltă poziție fiind ocupată de orașul Brașov cu un procent de 20%.

Prin acest sondaj au fost stabilite mai multe criterii ce definesc un oraş „de nota 10” reprezentând: curățenia, aerul curat, liniştea, obiectivele turistice, serviciile HORECA de calitate, economia dezvoltată, locurile de muncă bine plătite, comerțul dezvoltat, arhitectura atrăgătoare, un concept urbanistic armonios, cultura, evenimentele, vitalitatea, infrastructura rutieră şi pietonală îngrijită, serviciile publice de calitate, educaţionale, sănătate, oamenii civilizaţi, spiritul civic, amabilitatea, spaţiile verzi, parcurile, flori, copaci şi peisaje memorabile speciale.

Banca Mondială a realizat un studiu în mai multe municipii din România pentru a găsi orașele de Nota 10. Au fost stabilite mai multe criterii care definesc un astfel de oraș și în urma aplicării lor și a prelucrării datelor, pe primul loc s-a clasat Municipiul Braşov cu 20% din voturi. Pe locul al doilea este Cluj-Napoca cu 19%, iar pe locul al treilea a fost Sibiul – 11%. Urmează Bucureşti cu 10%, Oradea cu 9 %, Timişoara cu 8 %, Iaşi cu 4 %, Constanţa – 3 %, Alba Iulia – 3 %, Sighişoara – 2% – potrivit știripesurse.ro

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *