12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Hidroxiclorochina va folosită în continuare ca tratament pentru bolnavii de coronavirus

Știri din Județ

Ministerul Sănătății a menționat ca hidroxiclorochina, suspendată de OMS, rămâne în continuare în schema de tratament pentru COVID-19, în spitalele din România.

Hidroxiclorochina, medicamentul antimalaric, va fi folosită în continuare în spitalele din România în tratamentul pentru pacienții bolnavi de coronavirus,anunță Ministerul Sănătății. (sursa: HotNews)

Deși Organizația Mondială a Sănătății a suspendat testele clinice cu hidroxiclorochina ca tratament pentru coronavirus, Ministerul Sănătății subliniază că toate medicamentele folosite pentru tratarea COVID-19 sunt folosite în regim off-label – în afara indicațiilor din prospect – deoarece în acest moment nu există niciun tratament pentru această afecțiune nouă.

„Hidroxiclorochina rămâne în acest moment în protocolul de tratare a pacienților infectați cu coronavirus și va continua să fie administrată în spitalele din România. Protocoalele de tratament care ajung apoi în spitale sunt elaborate de comisiile de specialitate din Ministerul Sănătății, iar acestea nu au venit până acum cu propuneri de modificare a protocolului de tratament pentru coronavirus”, a precizat vineri Ministerul Sănătății, potrivit HotNews.ro.

Mai mulți medici au declarat că au administrat hidroxiclorochină unora dintre pacienții bolnavi de COVID-19 și nu au observat niciun fel de reacții adverse. Printre aceștia, Virgil Musta, coordonatorul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, spital dedicat COVID-19, care a explicat că potrivit protocolului de tratament aprobat de Ministerul Sănătății, hidroxiclorochina se poate folosi de la forme ușoare până la forme grave ale infecției cu noul coronavirus. (sursa: Realitatea.Net)

„Noi am folosit acest medicament și în cazurile în care am folosit nu am avut incidente, dar, într-adevăr, și în prospectul medicamentului este menționat acest risc de efecte adverse. Am folosit hidroxiclorochina, nu la toți pacienții, dar am folosit la pacienți pe baza unor criterii biologice și în urma unui consult cardiologic care constata dacă pacientul se încadrează sau nu în acele contraindicații. Nu am avut reacții adverse, nu am avut incidente. La un singur pacient a apărut o tulburare de ritm care, în momentul în care a apărut, noi am oprit tratamentul și am trecut pe o altă schemă de tratament. a declarat Virgil Musta, coordonatorul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri