spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

ALDE SIBIU: De ce luaţi banii pe testele COVID? (CP)

Știri din Județ

Publicitate

ALDE SIBIU doreşte să atragă atenţia autorităţilor locale şi centrale că nu este normal ca în plină pandemie, instituţii medicale publice să ceară bani pentru testarea COVID. În judeţul Sibiu, Spitalul de Pediatrie şi Spitalul Militar fac teste contra cost cu 280 de lei.

Am aflat din presă că mai nou la Spitalul Judeţean Sibiu se pretinde pentru a te putea opera acest test COVID făcut contra cost. Spitalul nu asigură acest test gratuit decât pentru urgenţe medicale. Dar cine defineşte aceste urgenţe? Şi de când o operaţie sau alte intervenţii decontate de Casa de Asigurări de Sănătate nu se mai pot face, decât cu test COVID plătit? De ce nu se decontează testul COVID, dacă este cerut, de Casa de Asigurări de Sănătate? Dacă toţi contribuim la sistemul naţional de sănătate, de ce nu putem beneficia de acesta?

Să mai punem la socoteală că mulţi sibieni şi firme locale au donat sume substanţiale Spitalului Judeţean Sibiu pentru a achiziţiona aparatură şi teste. Acum ne trezim că plătim pentru aceste teste?

Cerem de urgenţă Consiliului Judeţean Sibiu, Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să dispună ca testele COVID cerute în spitale pentru a se putea face intervenţii chirurgicale să fie decontate! Prin aceste reglementări aplicate la Spitalul Judeţean Sibiu şi alte unităţi spitaliceşti se încalcă articolul 34 din Constituţie privind dreptul la ocrotirea sănătăţii.

Comunicat de presă transmis de Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedintele ALDE Sibiu.

NOTA REDACŢIEI: Acesta este un comunicat de presă plătit sub formă de publicitate. Sibiu Independent nu îşi asumă punctul de vedere prezentat de client.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri