10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Ziua Învățătorului – „Să ții în palmă sufletul unui copil este, cu siguranță, un privilegiu”

Știri din Județ

Cu ocazia Zilei Învățătorului, sărbătorită astăzi, 5 iunie, le spunem „La mulți ani!” tuturor celor care ne-au fost învățători și care în prima noastră călătorie spre învățare, din băncile școlilor, ne-au stârnit interesul spre cunoștință, ne-au ghidat și ne-au modelat.

Câteva cadre didactice de la Colegiul Național „Octavian Goga au transmis, cu această ocazie, câteva gânduri despre rolul pe care îl ocupă un învățător în viața unui copil.

Să ții în palmă sufletul unui copil este, cu siguranță, un privilegiu. Să fii important în viața unui copil este, poate, un dar divin.”, spunea Jean Jacques Rousseau. Astăzi, 5 iunie, de Ziua Învățătorului, ne îndreptăm gândul spre cei care ne-au luminat cel mai important drum în viață, cel al dragostei de carte. Pentru că nu poți fi un om bun, un om ales, un om cu principii trainice, cu o minte sănătoasă într-un corp sănătos, cum spune celebra expresie latinească, fără să fi fost întâi plămadă vie în mâinile unui om care ți-a pus în mână stiloul. Cele mai frumoase amintiri, cele mai frumoase flori, primele zâmbete emoționate, primele cântece și fiorul primei silabisiri sunt legate de anii de școală în care ne-am desprins de jocul gratuit și am început să deprindem jocul cu tâlc și înțelepciune. Și toate acestea se datorează osârdiei cu care Învățătorul nostru s-a aplecat asupra noastră și, mână în mână, suflet în suflet, a răspândit asupra ființei noastre plăpânde flacăra caldă a învățăturii și a purtării între oameni.
La mulți ani tuturor Învățătorilor! Oriunde ați fi, vă sărutăm cu credință mâinile și, cu recunoștință, vă înapoiem acum, în ziua aceasta a voastră, puțin din soarele pe care ni l-ați pus în suflet!(Andra Tischer, Director adjunct al Colegiului Național „Octavian Goga”, Sibiu)


„A fi învățător înseamnă să dăruiești zilnic iubire învățăceilor tăi, să te bucuri împreună cu cei mici de tot ceea ce-i înconjoară și realizează.
Învățătorul e Omul care vede prin fiecare și rana și bobul de talent sau lumina, vindecând și dăruind aripi.” (Monica Ban, Marcela Bratu, Colegiul Național „Octavian Goga”, Sibiu)


„A fi învăţător înseamnă foarte puţin dintr-o meserie, dar foarte mult dintr-o menire sacră!
Învăţătorul devine organizatorul şi mediatorul unor experienţe de învăţare. Este cel care trezeşte curiozitatea, modelează constant personalitatea, creează premisele de care va depinde reuşita celor mici în viaţă. Fiecare, dascăl şi elev, îşi cunoaşte statutul şi rolul, chiar dacă putem vorbi de o plurivalenţă de roluri pentru învăţător, un creator, şlefuitor şi culegător al frumosului uman.
Cheia succesului stă în măiestia noastră didactică, exersată de-a lungul anilor. Darul cel mai preţios pe care poţi să-l oferi este propria ta făclie în ardere continuă!
LA MULŢI ANI ŞI TINEREŢE VEŞNICĂ, DRAGI ÎNVĂŢĂTORI!” (Cornelia Blăguțiu, Colegiul Național „Octavian Goga”, Sibiu)

IMG
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri