0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

De azi încep înscrierile la grădiniță

Știri din Județ

Ministerul Educației a publicat pe pagina de Facebook Calendarul de înscriere în grădinițe 2020. Potrivit acestuia, înscrierile la grădiniță încep de astăzi, 8 iunie.

Înscrierea copiilor la grădiniţă şi reînscrierea în grupa mijlocie sau mare a celor care au urmat deja învățământul preșcolar se pot face telefonic, prin email sau fax, arată procedura trimisă de Ministerul Educaţiei către şcoli, document obţinut de Edupedu.ro.

Ministerul Educației nu a precizat nimic, în acest anunț, cu privire la obligativitatea grupei mari de grădiniță, care trebuie să funcționeze din toamnă, potrivit legii în vigoare.

Înscrierile la grădiniță 2020 debutează cu reînscrierea copiilor care urmează deja învățământul preșcolar. Părinții copiilor care acum sunt grupa mică sau grupa mijlocie îi pot reînscrie pe cei mici la grădiniță, pentru a urma grupa următoare, în perioada 25 mai – 5 iunie.

Înscrierea în grădiniță a copiilor care nu au mai urmat până acum învățământul preșcolar se va desfășura în 3 etape. Etapa I de înscriere la grădiniță 2020 are loc în perioada 8 iunie – 3 iulie, Etapa a II-a de înscrieri se desfășoară între 20 iulie – 10 august, iar etapa a III-a se numește “Corecturi” și este programată în intervalul 11 – 31 august.

Ministerul Educației nu a precizat nimic cu privire la procedura concretă a înscrierilor, ci s-a limitat la a comunica datele de mai sus. Amintim că înscrierile la grădiniță, precum și cele la clasa pregătitoare au fost sistate, după ce guvernul a decis ca toate școlile și grădinițele din România să rămână închise de pe 11 martie 2020 pentru tot acest an școlar, în contextul pandemiei COVID-19 scrie edupedu.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș