spot_img
3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Lupta politică din condei

Știri din Județ

Publicitate

Pentru că se apropie alegerile locale, candidaţii doritori să conducă judeţul şi localităţile au apărut tot mai des… pe Facebook. Din cauza distanţării sociale, internetul rămâne un canal de comunicare bun. Depinde cine, cum şi cât îl foloseşte.

Exemplul de astăzi se referă la candidaţii pentru Primăria şi Consiliul Local Sibiu. Cei care s-au anunţat. Bibu de la PNL s-a pozat în afişe gigant prin tot oraşul. A împânzit şi netul cu echipa sa de campanie. Se vede că are buget bun. Merge deocamdată pe ideea ca oamenii să îi scrie problemele lor şi ţine aproape de mediul local de afaceri. Mai are şi susţinerea unor ONG-uri prin şefii acestora care se afişează cu el. Bibu şi-a construit campania electorală de aproape un an de zile. Rămâne de văzut dacă rămâne la faza de mesaje sau apar şi acţiuni concrete.

Candidatul USR PLUS, Raul Apostoiu este şi preşedintele PLUS. După o serie de negocieri interne, omul a ajuns candidat şi a început să posteze pe Facebook. Ultima idee, dintr-o serie, este că Primăria Sibiu a greşit când a ascultat de locuitorii din Calea Cisnădiei să facă doar 3 din cele 4 benzi prevăzute la extindere. De fapt Astrid Fodor, şi ea candidat, dar şi primar, a fost mai deşteaptă: a spus că a plecat urechea la nevoia cetăţenilor votanţi. De fapt, specialiştii din Primărie ştiau de mult că proiectul de pe raza municipiului Sibiu trebuia adaptat la 3 benzi ca să fie la fel cu cel făcut, în continuare, după ieşirea din oraş de Consiliul Judeţean. Fodor, sfătuită bine, a spus că a schimbat la 3 la cererea cetăţenilor. Şi uite aşa a luat voturile din Cireşica. Pe când candidatul PLUS a pierdut zona. Un politician în campanie nu îşi critică votanţii şi nici nu îi minimalizează. La Apostoiu nu este prima dată.

Despre PSD nu am ce scrie. Nu există niciun candidat oficial anunţat la primărie. Doar teorii. Vuieşte târgul că vor scoate din mânecă un independent celebru, susţinut de PSD şi poate şi alte partide pe modelul aplicat acum ceva ani în Bucureşti, cu Sorin Oprescu. Doar zvonuri deocamdată.

Am remarcat în toată pandemia, cu excepţia debutului acesteia la Sibiu, că FDGR a tăcut. Nu a ieşit politic cu nimic. Fodor a profitat de funcţie pentru a-şi continua proiectele aplicat în oraş. Fără tam-tam. Vom vedea dacă alegătorii vor prefera faptele sau vorbele la alegeri.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului