“Minivacanță” solicitantă pentru pompierii militari sibieni

Știri din Județ

174 de intervenții în situații de urgență și cazuri medicale în minivacanța prilejuită de Rusaliile Ortodoxe

Peste 100 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu s-au aflat, zilnic la datorie în minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Rusaliilor Ortodoxe.

Astfel, în perioada 05-08 iunie, salvatorii sibieni au acționat prompt pentru stingerea a patru incendii, salvarea unui animal căzut într-un canal, acordarea asistenței medicale la două accidente rutiere și deblocarea a patru uși de apartament.

De menționat, pentru această perioadă, sunt următoarele intervenții:

Intervenția din data de 05 iunie, în jurul orei 22:30, când salvatorii sibienii din cadrul Secției de pompieri Mediaș au intervenit de urgență la ieșirea din municipiul Mediaș spre localitatea Moșna pentru limitarea și stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată și resturi vegetale. Au ars aproximativ 1,5 ha de vegetație uscată.
Intervenția din 06 iunie, în jurul orei 1:30, a pompierilor militari din cadrul Secției Mediaș pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament situat la etajul II al unui bloc din municipiul Mediaș, str. Metanului. Incendiul a fost lichidat în scurt timp de către pompierii militari.
Un bărbat de aproximativ 59 de ani a primit îngrijiri medicale și a fost transportat la CPU Mediaș, conștient cu arsuri de gradul III și IV. Au ars elemente de mobilier dintr-o încăpere iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic al unei lumânări aprinse lăsată nesupravegheată.
Intervenția din 07 iunie, în jurul orei 19:00 când echipajele SMURD din cadrul ISU Sibiu au intervenit de urgență în municipiul Sibiu blvd.Victoriei la un accident rutier produs între două autoturisme. La fața locului s-au acordat îngrijiri medicale celor patru persoane implicate iar acestea au fost transportate la spital conștiente.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Reamintim tuturor cetățenilor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență!

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri