19.1 C
Sibiu
vineri, 09 iunie, 2023

Planuri și măsuri pentru Aeroportul Sibiu

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

La cererea conducerii Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu, ieri, a avut loc la Consiliul Județean o întâlnire cu președintele Daniela Cîmpean și reprezentanții partidelor politice. Delegația de la aeroport a fost condusă de Gabriel Tischer, președintele Consiliului de Administrație, însoțit de directorul general Marius Ioan Gîrdea și Dan Lazăr, membru în consiliul de administrație.
Cei de la aeroport au venit pregătiți cu seturi de măsuri, care ar trebui luate pe termen mediu și lung pentru redresarea financiară a Aeroportului Internațional. Din cauza crizei generată de pandemia covid și aeroportul Sibiu a fost puternic afectat financiar, datorită scăderii traficului. Ținând cont de măsurile luate la nivel european, dar și național de Guvern pentru întreruperea zborurilor, Aeroportul Sibiu a înregistrat scăderi ale volumului de trafic pasageri de 51,69 % în luna martie a.c., 94,46 % în luna aprilie a.c., și 93,15 % în luna mai a.c., raportat la aceeași perioadă a anului trecut.

Prognoze internaționale rezervate

Prognoza pentru evoluția branșei aviatice indică o evoluție lentă, iar chiar și cea mai optimistă previziune nu arată o revenire a traficului la nivelul din 2019 mai devreme de anul 2022 conform ACI, IATA, Eurocontrol, organisme specializate în determinarea impactului acestei crize, precum și a implicaților viitoare.
„Prioritatea noastră este de a asigura în continuare servicii care să susțină necesitatea de călătorie a comunității pe care o deservim”, declară Gabriel Tischer, președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu R.A.

Se cere profit cu orice preț?

Documentațiile de sprijin financiar de stat întocmite de cei de la aeroport au fost depuse de președintele Consiliului Județean, Daniela Câmpean, la Guvern, dar acestea necesită, se pare, foarte mult timp până sunt aprobate. De aceea, Cîmpean a propus la ședință, conform unui comunicat de presă trimis de aceasta: „Din punctul nostru de vedere, atât managementul Aeroportului Internațional Sibiu, cât și Consiliul de Administrație, vor trebui să ia măsuri serioase de optimizare a costurilor în condițiile reducerii masive a activității și a  perspectivelor lente de revenire”. Această propunere se traduce, conform specialiștilor în management consultați de noi, în reduceri salariale sau concedieri de personal. Din punctul de vedere al structurii de personal a Aeroportului acestea nu sunt posibile, datorită reglementărilor în domeniu aviatic, ne-a explicat un reprezentant al salariaţilor Aeroportului Internaţional Sibiu.
Săptămâna viitoare va avea loc o nouă întâlnire de lucru în aceeași formulă.
Datorită pandemiei, posibilitatea ca Aeroportul internațional Sibiu să genereze profit sau să se autosusțină financiar total în această perioadă este puțin probabilă, datorită scăderii masive a numărului de pasageri, conform deciziilor Guvernului României de oprire a zborurilor.
Aeroportul Internațional Sibiu nu are rol doar turistic, ci și strategic. „Echilibrarea bugetului aeroportului și relansarea operațiunilor aeriene sunt obiectivele prioritare ale membrilor Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu, un angajamentul asumat, considerând rolul strategic al infrastructurii aeroportuare în Regiunea Centru”, a declarat Gabriel Tischer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri