spot_img
13.6 C
Sibiu
marți, 28 mai, 2024
spot_img

Jurnaliștii Cornel Nistorescu şi Radu Golban obligați să plătească daune FDGR (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Tribunalul București obligă pârâții Cornel NISTORESCUşi Radu GOLBAN la repararea prejudiciului de imagine cauzat FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România)

Publicitate

Tribunalul Bucureşti, în calitate de instanţă de apel, a hotărât pe data de 11 iunie 2020, obligarea pârâților Cornel NISTORESCU și Radu GOLBAN la repararea prejudiciului de imagine cauzat Forumului Democrat al Germanilor din România prin articole de presă denigratoare, respectiv la publicarea în ziarul Cotidianul, pe cheltuială proprie, pe prima pagină, în trei numere consecutive, a dispozitivului hotărârii judecătoreşti, cu aceleaşi caractere utilizate pentru prima pagină în ediţia din data de 15.02.2017, dată când au apărut articolele prejudiciatoare. Nistorescu şi Golban urmează de asemenea să plătească fiecare către FDGR suma de 25.000 lei cu titlu de daune morale, la care se adaugă cheltuielile de judecată, constând în taxă judiciară de timbru şi onorariu de avocat.

Reamintim că la mijlocul lunii februarie a anului 2017 a fost orchestrată o campanie de presă împotriva FDGR de către Cornel NISTORESCU şi, Radu GOLBAN (printre alţii), campanie desfăşurată în paginile ziarului Cotidianul, în mediul online pe pagina www.cotidianul.ro şi amplificată pe un post de televiziune cu acoperire naţională la o oră de maximă audienţă.

Articolele semnate de către cei doi acreditau ideile neadevărate că FDGR este continuatorul ideologic al organizaţiei naziste din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Grupul Etnic German, beneficiind în această calitate şi în urma unui proces ilegal de retrocedare de bunuri în valoare de miliarde de euro. În urma acestor retrocedări ilegale statul român ar plăti la acest moment chirii exorbitante pentru ca instituţii ale sale să funcţioneze în imobilele retrocedate.

FDGR s-a adresat instanţelor de judecată, solicitând constatarea încălcării dreptului la propria imagine de către pârâții Nistorescu şi Golban precum şi obligarea acestora la repararea prejudiciului creat.

sursa foto: facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Doar CSO Copșa Mică merge mai departe