3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Conducerea Consiliului Județean primește replica de la Firma Dual Districon

Știri din Județ

SIBIU INDEPENDENT a primit astăzi pe adresa redacţiei un drept la replică din partea Firmei Dual Districon în urma declarațiilor făcute de reprezentanții Consiliului Judeţean Sibiu vezi aici

DREPT LA REPLICĂ FIRMA DUAL DISTRICON:

În urma declarațiilor făcute de conducerea CJ. SIBIU, apărute în presă IN DATA DE 18.06.2020, suntem nevoiți să facem urmatoarele precizari:


Referitor la faptul că s-a declarat că societatea DUAL DISTRICON a avut probleme cu beneficiarii lucrărilor prestate de aceasta în anii 2013 și 2014 (fiind nominalizate primăriile Gura Râului și Biertan), precizăm că s-au încheiat cu aceste primarii procese verbale de recepție la finalizarea lucrarilor fără reclamații și există, deasemenea și recomandare cu calificativul “foarte bine” emisa de primaria Gura Raului.


Afirmatia doamnei președinte că “începând cu luna iulie” un alt constructor va prelua lucrarea contractată de asocierea a căruia leader este Dual Districon SRL, este una foarte gravă, având în vedere faptul că la această dată procedura de achiziție demarată de C.J Sibiu are un singur ofertant, și cu toate ca oferta acestuia este în evaluare începând cu 11.06.2020, conducerea C.J. Sibiu l-a declarat câștigător (luna iulie fiind posibilă data de începere a execuției doar dacă acest ofertant este câștigător în procedura de achiziție).


Procentul de executie al lucrarilor de 13% declarat în articol, nu este real, existând lucrări executate și nefacturate, C.J sibiu fiind cu întârzieri de confirmare a lucrărilor și având întârzieri la plata facturilor începând cu anul 2019.
Conducerea C.J. Sibiu a optat pentru o nouă achiziție publică datorită faptului ca proiectantul asocierii și executantul au reclamat, din etapa de achiziție a prezentului contract, faptul că studiile inițiale făcute de o terță parte (la faza D.A.L.I) NU a respectat normativele în vigoare și au fost și efectuate cu numeroase inexactități.

În procedura inițiată din acest an, C.J. dorește optimizarea unui proiect care are avizul tehnic de specialitate și a respectat toate cerințele tehnice impuse (optimizarea presupunând un cost suplimentar din banii publici, fără fundament legal). Totodată prin această optimizare se încearcă “acoperirea” tuturor.

Neconformitățile pe care asocierea a cărui leader este Dual Districon, le-a reclamat tot timpul și pentru care nu am primit acceptul de optimizare. Facem mentiunea ca proiectantul PROCONCEPT DI SRL a elaborat proiectul tehnic respectând toate cerințele din caietul de sarcini, a predat proiectul conform calendarului stabilit cu beneficiarul lucrarii, având toate verificările și avizele necesare pentru a fi pus in practică.


Începând cu 15.03.2020, instaurandu-se starea de urgență datorată COVID SARS -19, am prezentat la CJ certificatul galben care atestă ca societatea noastră a întâmpinat dificultăți datorate pandemiei. Cu toate ca există cadrul legal prin care suntem îndreptățiți să cerem prelungirea termenului de execuție, acest lucru nu ne-a fost acordat de conducerea CJ. Aceeași conducere care ,în cadrul lucrării de “modernizare DJ 106 C –SIBIU-CISNADIE”, acordă constructorului decalarea termenului de execuție invocând starea de pandemie. Astfel se observa modul dublu de aplicare a legii in aceste cazuri.


Având în vedere intenția conducerii CJ de a emite certificat constatator negativ executantului Dual Districon SRL , facem urmatoarele precizari:

Certificatele constatatoare negative (sau de neconformitate) se eliberează atunci când prestatorul sau antreprenorul, în mod intenționat și repetat nu își îndeplinește sau refuză să își îndeplinească obligațiile contractuale. In cazul contractului încheiat cu CJ Sibiu acestea nu se aplică. În sprijinul acestei afirmații există corespondența între noi și beneficiar, prin care am semnalat probleme ce trebuiau urgent rezolvate pentru bunul mers al contractului, probleme apărute strict din culpa beneficiarului, acesta din urma receptionand și plătind studii de teren incomplete, receptionand și platind o Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) care prezenta soluții incomplete, chiar greșite, aspecte pe care le-am semnalat în mod repetat încă din etapa de clarificări a procedurii de achiziție și totodată în timpul elaborarii Proiectului Tehnic, la predarea amplasamentului și ulterior în etapa de execuție. În situația în care am fi executat lucrarile în modul cerut de CJ Sibiu, în acel moment deveneam și noi responsabili de calitatea proastă a lucrărilor, vina pe care nu dorim să ne-o însușim.


Prin urmare orice decizie a CJ Sibiu de a emite un certificat constatator negativ va fi contestata de noi în justiție.

Toate declarațiile date de conducere CJ Sibiu au un caracter defaimator, denota abuzuri în funcție în timpul derularii contractului de executie si totodată arată un mod nelegal în care înțelege a se cheltui banii publici.
Față de cele menționate in aliniatul anterior, am depus plângere la Parchetul de pe Lângă Judecatoria Sibiu și totodata plangere în vederea recuperarii prejudiciului cauzat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș